Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Més de 250 escolars de 4º de primària de Riba-roja de Túria se sumen a l'acte per motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Les Jornades de conscienciació s'han celebrat avui en el Parc Municipal Maldonado a partir de les 09:30 hores

'TRANSPORT I MEDI AMBIENT' 21 de Setembre de 2018

Conscienciar a tota la població sobre la necessitat d'utilitzar mitjans de transport sostenibles per a reduir les emissions de CO2 i poder complir amb els objectius previstos a París 2030 per a frenar el canvi climàtic és un dels objectius que persegueix l'Ajuntament de Riba-roja de Túria a través de les Jornades que s'han celebrat avui en el Parc Municipal Maldonado per motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que transcorrerà des del 16 fins al 22 de setembre. Sota el lema"Combina i mou-te!" es pretén sensibilitzar i a la ciutadania sobre l'existència de diverses opcions de transport sense necessitat de recórrer al cotxe.

"La Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible és una eina important de conscienciació als veïns i veïnes de Riba-roja. Amb ella, recordem que hem de transformar-nos en ciutats que s'allunyen del transport privat i opten per un tipus de mitjà més respectuós amb el medi ambient", ha assegurat l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

L'àrea de Transports i Mobilitat en coordinació amb l'àrea de Medi ambient i EcoRiba han organitzat per a més de 250 alumnes i alumnes de cambra de primària dels col·legis Asunción de La nostra Senyora, el CEIP Cervantes, el col·legi Eres Altes, el centre Camp de Túria i CEIP Mes d'Escote una sèrie d'activitats relacionades amb la seguretat vial, l'ús de bicicletes, així com el coneixement de les diferents ecorutas i mitjans de transport públics existents dins del municipi. A més, els estudiants han pogut veure en primera persona els tres cotxes elèctrics que disposa l'Ajuntament. A través d'aquestes accions, el Consistori pretén educar i conscienciar als escolars sobre els valors de la mobilitat sostenible alhora que gaudeixen de la jornada.

"La adquisició de vehicles elèctrics l'any 2015, els punts de recarrega elèctrica dels quals es disposa en l'Ajuntament o l'adquisició de bicicletes urbanes per a la patrulla de Sostenibilitat i Medi ambient de la Policia Local són alguns exemples de foment cap a aquest tipus de transport" ha expressat el regidor de Sostenibilitat i Medi ambient, José Ángel Hernández.

Per la seua banda, els tècnics de l'equip EcoRiba han aprofitat la jornada per a informar als estudiants sobre el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que estan duent a terme des de l'àrea. Una eina bàsica que serveix per a coordinar totes les actuacions de mobilitat sostenible dins del municipi. A més, durant la Jornada també han fet esment sobre la iniciativa "Riba-roja Pedaleja". Una activitat lúdic esportiva que se celebrarà el pròxim 21 d'octubre en la localitat i que pretén posar en valor l'ús de la bicicleta en tots els nivells, alhora que es fomenta l'esport i la diversió en família.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria mostra, així, un clar compromís amb la mobilitat sostenible per la seua incidència en el medi ambient. Fruit d'aqueix esforç, enguany el Consistori ha sigut guardonat amb el primer premi en la III Edició dels Premis per la Promoció del Transport Públic i la Mobilitat Sostenible 2018, convocats per la Consellería d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.