Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Més de 400 persones participen en la II edició de la Setmana de la Salut de Riba-roja de Túria

L’Hospital de Manises, en col·laboració amb el centre de salut de Riba-roja i l’Ajuntament organitzen un programa ple d’activitats saludables

'SANITAT' 16 de maig de 2017


Més de 400 persones han assistit a les diverses activitats que l’Hospital de Manises, junt amb el centre de Salut de Riba-roja i l’Ajuntament han organitzat amb motiu de la segona edició de la Setmana de la Salut que s’ha celebrat en la localitat. Conferències, tallers d’alimentació i hàbits saludables per a xiquets, proves mèdiques o una gran caminada saludable, són alguns dels actes que s’han celebrat.

“La participació de la població de Riba-roja s’ha mantingut semblant a la de la primera edició, amb dades elevats sobretot en la fira del comerç, perquè l’estand que instal·lem allí per a fer proves a la població va tindre una gran acollida. Açò sens dubte denota la preocupació dels ciutadans per la prevenció i la millora de la seua salut”, assegura el doctor Carlos Rodrigo, director d’Atenció Primària de l’àrea sanitària.

Revisions i conferències

Mesurament del risc cardiovascular, el grau de tabaquisme o l’índex del turmell braç (una exploració no invasiva útil per a valorar l’existència d’isquèmia en membres inferiors) són algunes de les proves que l’Hospital de Manises va realitzar a les prop de 250 persones que es van acostar a l’estand del centre hospitalari en la fira de comerç de la localitat per a fer-se una revisió.

L’Hospital de Manises també va organitzar un cicle de conferències sobre diversos temes d’interés relacionats amb la salut. Entre elles es troba, per exemple, la xarrada sobre les malalties cardíaques, impartida pel cap de servici de l’Àrea del Cor de l’Hospital de Manises, el doctor Luis Mainar. Un tema de gran interés per als assistents ja que, segons les últimes dades de l’INE, a Espanya un total de 90.229 morts en 2015 van ser a causa de malalties relacionades amb el cor, un 21.4% del total.
 
D’altra banda, segons l’Associació Espanyola Contra el Càncer, els tumors en el coll d’úter són els segons amb major freqüència entre les dones, per la qual cosa l’equip de ginecòlegs de l’Hospital també va oferir a la població una interessant xarrada sobre les seues conseqüències.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria s’ha sumat un any més a la difusió i promoció d’esta campanya, ‘creiem que és necessari promoure accions que afavorisquen hàbits saludables entre la població, educar la salut i col·laborar, junt amb les institucions sanitàries, en la difusió de la prevenció’,  assegura el regidor de Sanitat, José Luis López


Caminada Saludable

El passador d’or a la celebració d’esta setmana de la salut ho va posar la caminada saludable de 5 quilòmetres, a la que van assistir més de mig centenar de participants acompanyats per sanitaris i membres del centre de salut. La iniciativa va servir per a donar visibilitat al projecte “Vies Saludables”, que els centres de salut del departament duen a terme al llarg de tot l’any per a lluitar contra el sedentarisme, configurant grups de persones amb factors de risc cardiovascular que ixen a caminar diverses vegades per setmana acompanyats i controlats per sanitaris.

Des de la seua eixida en el propi centre de salut, la caminada ha recorregut la Via Saludable que travessa la localitat i que està retolada amb missatges saludables al llarg de tot el camí. “Esta caminada és una forma de fomentar l’hàbit de fer exercici entre els participants, però també el de mantindre una alimentació equilibrada, per això ha finalitzat precisament amb la degustació d’un desdejuni saludable per a tots els participants inscrits en la caminada” ha destacat el doctor Carlos Rodrigo.