Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja, Xest i Loriguilla firmaran un conveni amb Divalterra per a desenvolupar la Càtedra de la UPV sobre l'estudi de l'eix logístic de l'A3

Un grup de professors realitzarà la diagnosi d’esta àrea industrial per a futures actuacions

22 de febrer de 2017


Els alcaldes de Xest, José Morell, Loriguilla, Manuel Cervera i Riba-Roja de Túria, Robert Raga s’han reunit esta setmana per a definir la col·laboració amb Divalterra, a través de la càtedra que realitzarà la Universitat Politècnica de València i que marcarà les línies estratègiques de l’eix logístic A3, format entre els tres municipis i que en breu consolidaran a través de la creació d’una associació.

Per a iniciar esta col·laboració, els tres municipis firmaran un conveni amb Divalterra que haurà d’aprovar-se per ple i que fixarà l’aportació econòmica per part de les dos administracions per a finançar el projecte.

En una primera fase, la Universitat Politècnica de València, a través de la Càtedra detectarà i promourà factors de competitivitat, treballant des de l’àmbit econòmic, però també des de la mobilitat sostenible i les infraestructures.

Xest, Riba-roja i Loriguilla es troben en una posició privilegiada, en l’eix de les autovies A-3 i A-7, amb una línia de ferrocarril que passa per les seues zones industrials, molt prop de l’aeroport i ben connectats amb el Port de València; la distància a estos eixos i infraestructures i la disponibilitat de terrenys per a desenvolupar és un dels punts forts d’este projecte.

En el cas de Xest té un gran potencial per a plataformes logístiques, com ha quedat demostrat amb la compra per part de Lidl de 122.000 metres quadrats per a instal·lar en Polígon Ciutat Circuit una nova base logística; però a més, en distintes zones desenvolupades o per desenvolupar, Xest té més de 1,5 milions de metres quadrats disponibles.
 
Riba-roja posseïx 6,4 milions de metres quadrats en el Polígon L’Oliveral, on ja ha instal·lades més de 800 empreses, i on l’Ajuntament ja hi ha invertit 1 milió d’euros durant 2016 per a millorar infraestructures i en manteniment.

‘La nostra situació estratègica com a eix logístic és una de les més importants de la Comunitat Valenciana i d’Espanya perquè estem en l’Arc Mediterrani i en el pas intermedi entre Andalusia i Catalunya, en el pas cap a França i som l’eix vertebrador per a anar a Madrid per l’Altiplà. A més, ens situem a tan sols 20 minuts del Port, un de què major volum de mercaderies mou a Espanya’, assegura l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga