Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja presenta una web accessible a tots els usuaris

La ferramenta Inclusite® disposa d’una interfície intel·ligent que parla i escolta

'COMUNICACIÓ I NOVES TECNOLOGIES' 30 de gener de 2017


L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha incorporat a la seua pàgina web una solució innovadora capaç de proporcionar una major accessibilitat i usabilitat web a tots els usuaris d’Internet, independentment de la seua edat o capacitats.

Es tracta del servici inclusite®, una ferramenta que, gràcies a la seua interfície intel·ligent que parla i escolta, és capaç d’adaptar-se a les necessitats i capacitats específiques de cada usuari, permetent distintes modalitats de navegació web.

Només a Espanya hi ha més d’un milió de persones que té totalment impedit l’accés als continguts i servicis d’Internet. Si sumem les que tenen dificultats més o menys greus per les seues limitacions físiques o a causa de la seua edat, la xifra arriba fins els 16 milions, aproximadament el 35% de la població.

Este sistema està indicat per a persones amb discapacitat visual, persones amb limitacions per diverses causes (edat, cognitives, malaltia…). Així mateix, permet a l’usuari navegar per la Web amb un número reduït de tecles. Està indicat per a persones amb mobilitat reduïda o absència de membres superiors. Segons les seues característiques, permet navegar parlant-li a la Web, la navegació es realitza per mitjà de bufits o emetent sons i disposa de lectors de pantalla.

L’Ajuntament no ha necessitat realitzar cap modificació del disseny de la web per a adaptar esta ferramenta, a més pel que fa a l’usuari és sense cap cost, no necessita de programari o maquinari addicional i està sempre disponible, al ser una solució 100% web es pot accedir a ella des de qualsevol ordinador i en qualsevol lloc.

‘A través d’esta nova ferramenta afavorim la inclusió d’un nombre més gran de persones a la societat de la informació, especialment a aquells col·lectius que tenen dificultats visuals o psicomotrius’, assegura el regidor de Noves Tecnologies, José Luis López.