Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

L'Ajuntament obri un nou procés de pressupostos participatius amb 200.000 € per a 2017

Els ciutadans podran presentar propostes i suggeriments fins el 15 març, via presencial o telemàtica

'TRANSPARENCIA Y PARTICIPACIÓ CIUTADANA' 10 de març de 2017


La regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha obert un nou procés de participació ciutadana perquè els veïns i veïnes de Riba-roja proposen i decidisquen sobre el destí de part dels recursos municipals.  En concret, l’Ajuntament destinarà en 2017 prop de 200.000€ dels comptes municipals per als Pressupostos Participatius, un 25% més que en 2016.

El repartiment dels pressupostos atendrà a criteris poblacionals, repartits entre 8 urbanitzacions (Reva, Els Pous, València La Vella, Masia de Traver, Santa Mònica i Molinet, Montealcedo i Entrenaranjos,  Santa Rosa i Clot de Navarrete i Llobatera i Disseminats)  i quatre barris del nucli urbà. Cada un rebrà 13.000€ per a inversions en mobiliari urbà, asfaltat, voreres, enllumenat o aquelles necessitats que siguen detectades pels veïns de cada zona.

‘Esta ferramenta té com a principal objectiu la participació directa amb la ciutadania, prioritzant aquelles inversions i necessitats que més preocupen els veïns en els seus barris’, puntualitza Rafa Gómez, regidor de Participació Ciutadana, qui destaca la importància que té este tipus de processos democràtics a l’hora d’implicar als col·lectius ciutadans en la presa de decisions i que es veurà reflectit pròximament en els diferents Consells de Participació Ciutadana’.

L’Ajuntament proporcionarà un formulari per a totes aquelles persones que vullguen participar en el procés  de pressupostos participatius i que complisquen els requisits; ser majors de 16 anys i empadronats a Riba-roja. Els punts d’arreplega d’idees i suggeriments seran; Registre d’entrada de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria  o el Centre d’Informació Juvenil, de forma presencial o a través de l’APP Riba-roja Info / Notícies o la Web Municipal riba-roja.és / Pressupostos participatius, via telemàtica

´Fuimos pioners amb eixe sistema i actualment ho han implantat ciutats com València a través de les Juntes de Districte’, matisa l’edil.

Una vegada finalitzat el procés d’arreplega de propostes, una comissió tècnica avaluarà aquells suggeriments que no siguen de competència municipal  o que excedisquen dels 13.000€.  La resta de propostes passaran a votació durant el mes d’abril pels veïns.