Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

L'Ajuntament obri el procés públic per als III Pressupostos Participatius

Es destinaran 200.000 euros per a actuacions en els diferents barris i urbanitzacions.

'PARTICIPACIÓ CIUTADANA I TRANSPARÈNCIA' 28 de febrer de 2018

La regidoria de Participació Ciutadana i Transparència realitzarà de l’1 al 15 de març el procés públic que arreplegarà les propostes ciutadanes que es materialitzaran en actuacions dins dels III Pressupostos Participatius 2018.

Enguany, el govern municipal té previst destinar una partida de 200.000 euros, que seran repartits entre les diferents actuacions seleccionades en tot el terme municipal.

Les propostes podran presentar-se a través de la plataforma web riba-roja.es, de l’app riba-roja info o de forma presencial en el Registre d’entrada de l’Ajuntament, i estaran a l’abast de qualsevol persona que tinga complits els 16 anys i estiga empadronada en la localitat.

Cada participant podrà realitzar fins a un màxim de 2 propostes, que seran revisades i avaluades pels tècnics pertinents. Aquelles propostes que siguen catalogades com viables seran sotmeses a votació, i cada ciutadà podrà seleccionar la seua proposta favorita.

El repartiment del pressupost, que una vegada més es farà de forma equitativa entre les diverses zones que conformen el nucli urbà i les urbanitzacions, serà portat a debat en el ple del consell sectorial territorial, del que eixirà una proposta de repartiment per barri i urbanització.

Una vegada finalitzat el recompte de la votació i elaborat un informe amb les propostes guanyadores, una Comissió de Seguiment s’encarregarà de controlar l’efectiva execució de les propostes.

Per a Rafa Gómez Sánchez, regidor de Participació Ciutadana i Transparència “després de l’èxit de les passades edicions iniciem este procés participatiu amb la finalitat d’implicar cada vegada més a la població en les decisions de la vida pública”.

“Una part del pressupost municipal es destina íntegrament a les inversions que decidixen els nostres veïns i veïnes”, matisa l’edil.

Tant els terminis de les fases pertinents com els requeriments de participació poden ser trobats en les bases reguladores del procés, disponibles en la web municipal, riba-roja.és.