Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Riba-roja elaborarà una ordenança que regule la cessió de locals públics a les associacions del municipi

Prop de 110 associacions entitats i clubs realitzen la seua activitat en el municipi.

'PARTICIPACIÓ CIUTADANA' 23 de juliol de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja treballarà en els pròxims mesos en l'elaboració d'una ordenança municipal de cessió de locals públics i entitats amb l'objectiu de dotar d'estos espais al teixit associatiu del municipi. En l'actualitat, Riba-roja compta amb prop de 110 associacions entitats i clubs de diversa índole.

Així ho va decidir per unanimitat el Ple municipal, després de debatre la moció presentada per Podemos Riba-roja Pot. Aquesta formació va incloure en la seua proposta la necessitat d'establir i regular els procediments per a la cessió d'ús temporal, individualitzat i compartit dels locals municipals.

Per a això, l'Ajuntament elaborarà un catàleg dels locals objecte de la futura ordenança, al principi de cada any natural i amb anterioritat a l'obertura del període de peticions de locals, a fi d'ajustar-se a l'inventari d'immobles existent.

Segons arreplega la moció, els serveis de Participació Ciutadana baremaran mitjançant uns criteris de valoració objectius i sobre la base de la disponibilitat de locals existents emetran un informe motivat d'acceptació o denegació de la sol·licitud. Els criteris de valoració seran de tipus tècnic, econòmic i social. La cessió a les associacions no suposarà en cap moment la constitució d'un dret econòmic o d'arrendament.

A més, segons s'exposa en la proposta, es vetlarà per la prohibició de totes aquelles activitats que vulneren la legalitat, fomenten la xenofòbia, el racisme o la violència en qualsevol dels seus àmbits, sobre qualsevol bé jurídicament protegit.

L'Ajuntament de Riba-roja ha treballat en aquesta última legislatura en diverses accions per a afavorir la participació ciutadana com la creació de les jornades de formació al teixit associatiu, la creació de 9 consells sectorials o els pressupostos participatius.

Paral·lelament es va crear l'Oficina de Participació Ciutadana  per a posar-la a la disposició de tots aquells col·lectius que volgueren formar una nova associació, per a ajudar-los en les gestions burocràtiques que han de realitzar.

La regidor de Participació Ciutadana i Transparència, Esther Gómez ha destacat “la intenció de l'Ajuntament de promoure, potenciar i enfortir el nostre teixit associatiu i facilitar la seua participació i activitat en la vida social del municipi”

“La creixent demanda de locals obliga a realitzar una cessió sota els criteris d'eficàcia, coordinació, transparència i justícia, amb una baremació tècnica, econòmica i social que realitzarà l'Oficina de Participació Ciutadana”, matisa l'edil.

La nova ordenança està previst que entre en vigor el primer trimestre de 2020.