Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Riba-roja és el quart municipi de la Comunitat Valenciana millor valorat en participació ciutadana i transparència

La Generalitat Valenciana concedix a l’Ajuntament una subvenció de 5.000 euros.

'PARTICIPACIÓ CIUTADANA I TRANSPARENCIA' 9 d'agost de 2017

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria rebrà del Consell una subvenció de cinc mil euros en matèria de participació ciutadana, transparència i accés a la informació pública. Esta és la primera vegada que l’administració local percep una ajuda en esta matèria.

A la convocatòria han optat 244 entitats, entre ajuntaments, mancomunitats i associacions locals. dels municipis beneficiats amb les ajudes, Riba-roja de Túria ha sigut el quart millor valorat de la Comunitat Valenciana, per darrere tan sols de Benicarló, Quart de Poblet i Sollana.

A través d’este anunci, la Conselleria de Transparència, Responsabilitat social, Participació i Cooperació pretén facilitar el compliment dels objectius establits tant en la llei estatal 19/2013 de 9 de desembre, de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern, com en la llei autonòmica 2/2015 de 2 d’abril, de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana, per mitjà de la realització de projectes o actuacions concretes que promoguen la participació local ciutadana, tant individual com col·lectiva, el foment de l’associacionisme, la transparència de l’activitat pública i l’accés de la ciutadania a la informació pública.

“Estem avançant cap a una gestió municipal més transparent i participativa i, este reconeixement, és un exemple que anem per bon camí. Per primera vegada en la història, el nostre ajuntament rebrà una subvenció que ens permetrà continuar treballant en el foment de la participació ciutadana i l’enfortiment del teixit associatiu”, assegura Rafa Gómez, regidor de Participació Ciutadana i Transparència

Des de 2015, amb la creació de la regidoria de Transparència i Participació Ciutadana, el govern municipal ja va iniciar un procés d’avanç en matèria de transparència, participació veïnal i el foment de la cultura democràtica. L’aplicació dels pressupostos participatius en els comptes municipals han possibilitat que 160.000€ siguen invertits per decisió directa de la ciutadania en 2016 i altres 200.000€ seran aplicats al llarg de 2017.

La constitució dels consells sectorials, Territorial en el que participen les associacions de veïns del nucli urbà i les urbanitzacions, el de la Infància i Adolescència, el d’Esports, l’Econòmic i Social, el de Medi Ambient, Canvi Climàtic, Mobilitat, Desenvolupament Sostenible i Rural, el de Festes i Tradicions, el de Joventut, el de Benestar Social, el Consell General de Participació Ciutadana o "Consell de Poble", constituïxen un “avanç notable a l’hora de canalitzar la participació de tot el teixit associatiu en la gestió dels assumptes públics, amb propostes, debats i idees que serviran per a millorar el nostre municipi”, matisa l’edil.

Paral·lelament, des de l’Ajuntament s’ha promogut la creació de la Fira d’Associacions, que per segon any consecutiu, s’ha consolidat com un espai obert, participatiu i de caràcter lúdic, en el que la dinamització i el suport al món associatiu és l’eix central de la convocatòria.

El govern local ha realitzat també una important aposta per la millora dels canals de comunicació, perquè la ciutadania tinga un accés directe a l’Administració. La creació de l’App Riba-roja Info, així com la incorporació del portal de Transparència en què figura l’agenda diària de l’alcalde i els regidors, així com la informació patrimonial, és part del compromís municipal per avançar cap a una administració transparent, oberta, flexible i pròxima a la ciutadania.

En breu, es posarà en marxa una nova ferramenta tecnològica que mostrarà les dades econòmiques municipals de forma atractiva, interactiva i didàctica. Es tracta d’un visor pressupostari a través del qual es donarà a conéixer la contractació municipal, les liquidacions trimestrals, la informació de tresoreria o el deute. Així mateix, els ciutadans podran saber, per mitjà d’una calculadora, quina part dels seus impostos estan destinats al pressupost municipal.