Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El ple dona llum verda a l'inici de les obres de recuperació de la Torre i el seu entorn

El consistori aprova una transferència de crèdit de 415.000 euros per a viabilitzar el projecte.

'PATRIMONI' 25 d'abril de 2019

L'Ajuntament traurà en breu a licitació les obres del projecte de recuperació de la Torre àrab i el seu entorn i en un parell de mesos està previst que comencen els treballs, que possibilitaran recuperar aquest enclavament històric. Les obres consistiran en la rehabilitació i millora d'una casa antiga situada en la Plaça de la Torre que conté en el seu interior una torre àrab del segle XI, així com un refugi de la Guerra Civil, que es troben en un estat de degradació palesa.

El projecte de restauració de l'immoble està valorat en un total de 700.000 euros, dels quals 289.000 euros seran finançats pels fons de la Unió Europea i la resta serà a càrrec de les arques municipals. Per a això, el Ple municipal va aprovar una transferència de crèdit de 415.000 euros corresponents al Patrimoni Municipal de Sòl.

L'any passat l'Ajuntament de Riba-roja va adquirir aquesta antiga torre musulmana situada en la zona de la muralla àrab per 92.000 euros amb l'objectiu d'utilitzar-lo com a reclam turístic a causa de tota la història que s'amaga darrere.

Per això, l'Ajuntament de Riba-roja pretén convertir-ho, a través d'aquesta subvenció, en una destinació emblemàtica oberta a tot el públic i en el qual es permetran futures visites als antics refugis que durant la guerra civil espanyola es van utilitzar com a protecció i empara durant la batalla bèl·lica.

El recinte emmurallat de Riba-roja està considerat com a Bé d'Interés Cultural (BIC) al costat dels jaciments visigots de Pla de Nadal i València la Vella. La casa adquirida per part de l'Ajuntament ocupa una superfície total de 345 metres quadrats de construcció formada  per dues plantes i adherida a la torre d'origen musulmà inclosa en l'antic recinte fortificat.

Les obres de recuperació de la Torre àrab i el seu entorn tindran un termini d'execució de sis mesos.