Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Associació de Municipis Vinculats a la Immediata busca finançament europeu per a posar en valor la línia defensiva

Les ajudes aniran destinades a la redacció d’un Pla Director que unifique criteris de recuperació i conservació.

'PATRIMONI I TURISME' 30 de maig de 2018

L’Associació de Municipis Vinculats a la Immediata formada en l’actualitat per 9 municipis -en breu s’unirà Llíria i Paterna-  s’ha mobilitzat per a intentar buscar fórmules de finançament europeu  a fi de posar en valor la línia defensiva de la Guerra Civil entre El Puig i Riba-roja.

Així es desprén de la reunió mantinguda entre l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga i la regidor de Rafelbunyol i secretària de Memòria Democràtica del PSPV-PSOE, Alicia Piquer i el delegat del Consell per a la Unió Europea, Joan Calabuig.

L’objectiu de la trobada ha sigut buscar fórmules d’acció conjunta i transversal entre les institucions públiques. El delegat del Consell, Joan Calabuig s’ha compromés a identificar aquells municipis europeus que compten amb patrimoni bèl·lic amb l’objectiu d’interconnectar-los amb els 12 municipis de La Immediata, així com investigar l’existència de recursos en els distints programes europeus, a fi de poder finançar l’elaboració del Pla Director.

“La Immediata té moltes peculiaritats, ja que connecta dos parcs naturals, la Calderona i el Parc Natural del Túria, a més del valor històric i cultural que la convertixen en un reclam turístic” assegura Robert Raga, alcalde de Riba-roja. Així mateix, matisa “per a dur a terme actuacions de recuperació i conservació és necessari treballar de forma conjunta i coordinada, d’ací la importància d’elaborar un pla director”

Esta línia coneguda com El Puig-Els Carasols, també nomenada la Immediata per ser la més pròxima a València, té uns 28 km. de longitud. S’estén des del Puig fins a Riba-roja de Túria. Es tracta d’un ampli complex format per trinxeres, búnkers, túnels, nius de metralladores i plataformes.

L’Associació  constituïda a este fi és un ens de participació dels Ajuntaments de municipis vinculats a la línia defensiva Puig-Els Carasols, a fi de promoure accions, mesures i programes d’actuació que perseguisquen l’estudi, protecció i rehabilitació de la línia Puig-Els Carasols i la coordinació intermunicipal de les activitats ecoturístiques, culturals, socials i educatives del patrimoni arqueològic i la recuperació de la memòria històrica de la Immediata.