Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja aposta per la gastronomia visigoda en les VIII Jornades Gastronòmiques

De l'1 al 15 de setembre cinc restaurants locals oferiran menús a 22 euros.

'PATRIMONI I TURISME' 21 d'agost de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja ha presentat les VIII Jornades Gastronòmiques de Riba-roja de Túria que se celebraran de l'1 al 15 de setembre.

L'objectiu d'aquestes jornades, afavorides per les gastromarques “Del Tros al plat” i “L'exquisit mediterrani” de la qual Riba-roja forma part, és recuperar les tradicions gastronòmiques locals, posar en valor els productes gastronòmics de la zona, donar-los a conéixer i sobretot experimentar amb nous sabors.

Com en edicions anteriors, els protagonistes seran els productes de proximitat i, enguany es tornarà a apostar per la Gastronomia Visigoda i els plats del Menú Visigot que seran els productes estrela. “La gastronomia és una experiència turística i aporta valor per a un turisme de qualitat, per això apostem per aquest tipus d'iniciatives, que atrauen anualment molts visitants al nostre municipi”, assegura la regidor de Turisme, Esther Gómez.

En aquestes jornades es podran degustar plats elaborats amb productes propis de les tradicions culinàries de la societat visigoda gràcies a la participació d'un grup de restauradors del municipi.  En paral·lel amb aquest esdeveniment, els dies 6, 7 i 8 de setembre es realitzarà la III Gran Festa del Dux en el nucli antic.

D'aquesta forma, els visitants que assistisquen al Mercat Visigot, podran completar l'experiència acudint als restaurants que participen de les jornades, degustar plats del Menú Visigot i així convertir-se en autèntics visigots per un dia.

Enguany participen cinc restaurants locals que oferiran diferents menús a un preu de 22 euros, dels quals 2 € seran destinats a una causa solidària.  Aquests menús inclouran entrants, plat principal i postres. En aquesta edició participaran el Restaurant Antonio, El Racó del Bon Gust, el Baret de Quique, La Vaca Gastrotapas i el Restaurant Masia de Traver.

Entre els plats que es podran degustar està la Galeica Theodomir sobre col amb olives, el brull de cabra amb mel de flor del taronger i anous, allioli de codony amb pa, gallina visigoda o ensalada de cabdells, escabetx de peix i tomaca valenciana, entre altres moltes especialitats.

Riba-roja de Túria gaudeix d'una situació privilegiada; sent un dels pocs municipis que posseeix jaciments d'època visigoda, convertint-se en un emplaçament excepcional. Per aquesta raó, l'àrea de Turisme i Patrimoni promou i difon la cultura visigoda en tots els seus aspectes. A través d'aquestes Jornades Gastronòmiques es busca recuperar receptes i productes propis de la Gastronomia Visigoda del segle VII; posar-los en valor perquè veïns i visitants puguen gaudir d'aquests exquisits plats.