Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja ostentarà la presidència de l'Associació de Municipis de la Immediata durant els pròxims dos anys

Les assemblees tindran un torn rotatori en cada un dels municipis de la Immediata.

'PATRIMONI' 24 de maig de 2017

L’Associació de Municipis vinculats a la Immediata ha celebrat la primera assemblea després de la firma de l’acta fundacional el passat 27 d’abril, amb la que es va constituir esta entitat que naix amb la finalitat de posar en valor la línia Puig- Els Carasols, a través de l’estudi, la protecció i rehabilitació del seu patrimoni bèl·lic.

L’acta va ser ratificada per set dels 12 municipis que conformen la Immediata, tan sols Moncada està pendent de firmar el document i Paterna, present en l’Assemblea celebrada este matí ja està formalitzant els tràmits per a unir-se pròximament a l’Associació de Municipis. Llíria, la Pobla i l’Eliana completaria la línia defensiva, una de les més importants de la Comunitat Valenciana el trajecte de la qual de 26 quilòmetres travessa des del Puig fins als Carasols.

En esta primera reunió de treball, presidida per l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, s’ha triat la presidència i vicepresidència de l’Associació per als pròxims dos anys que l’ostentaran els municipis de Riba-roja de Túria i Vilamarxant, respectivament.

‘La coordinació d’iniciatives i estratègies com a Associació és una mesura de pressió important en la busca de fons de finançament, tant a nivell autonòmic com a europeu que ens ajuden a posar en valor el nostre patrimoni arqueològic i la recuperació de la memòria històrica com un tot, i no com a un fet puntual de cada municipi’, assegura Robert Raga, alcalde de Riba-roja.

Així mateix l’Assemblea ha acordat que les reunions, tant ordinàries com extraordinàries es realitzen de forma rotativa en cada poble, començant la ronda pel Puig, de manera que la presidència honorífica l’ostente l’alcaldia corresponent en cada cas.

Paral·lelament s’ha aprovat la constitució de dos comissions de treball. Una d’estes comissions, de caràcter tècnic, formada per arqueòlegs, emetrà informes consultius a l’assemblea i serà l’encarregada d’establir les línies de treball relatives a la recuperació i restauració de la Línia.  Una altra comissió, tecnicopolítica, serà la que determine quin tractament, divulgació i promoció turistico-cultural que se li va a donar al patrimoni bèl·lic recuperat.

En el marc de l’Assemblea, s’han abordat qüestions com la necessitat d’inventariar el patrimoni de cada municipi, la busca de fons de finançament, la sensibilització patrimonial, així com la possibilitat de treballar de forma coordinada en la senyalètica, rutes i homogeneïtzació del producte turístic.