Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja s'adhereix a la marca 'L'Exquisit Mediterrani' per a promocionar el menú visigot i l'Arròs de les Riberes del Túria

La nova marca gastroturística de la Comunitat Valenciana posicionarà en el mercat el producte valencià.

'TURISME' 3 de maig de 2019

(id: 9792)L'Ajuntament de Riba-roja ha passat a formar part de la Xarxa Gastroturística de la Comunitat Valenciana i de la seua marca “L´Exquisit Mediterrani”, gràcies a l'acord subscrit aquesta setmana entre l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Aquest acord aportarà visibilitat i promoció al producte gastroturístic, concretament al Certamen d'Arròs de les Riberes del Túria, les Jornades gastronòmiques “Del Túria al Plat” i el “Secret visigot: banquet visigot i menú visigot”

L´Arròs de les riberes del Túria: arròs amb naps, carabassa i toronja, és un plat tradicional elaborat amb productes mediterranis de la nostra terra. Una recepta que vincula a Riba-roja amb la seua horta i amb el riu Túria i que aquest diumenge 5 de maig celebra la seua tercera edició al Parc Municipal Maldonado.

Un altre dels productes gastronòmics locals per excel·lència és el menú visigot. Riba-roja de Túria gaudeix d'una situació privilegiada; és un dels pocs municipis que posseeix jaciments d'època visigoda, convertint-se en un emplaçament excepcional.  El menú visigot és un compendi de plats resultat d'una intensa investigació realitzada pel cuiner, Joan Clement, que ha aconseguit recuperar i posar en valor productes i tècniques culinàries pròpies d'aqueixa època.

Especialitats com l'all-i-oli de codony, les olives partides, els tramussos endolcits, els adobats amb rabanets en rodanxes, el formatge i el moretum, el corder en guisat amb aigua mel de romer, porc rostit amb vi especiat, gallina caella de Tebdemir, Pàtina de piris, Pulimentum o faves amb naps i cervesa, o postres com l'aigua de xirivía amb mel, canyella i llima, melimela de figues, genjibre i carabassa,  brull de cabra i codony, i coques d'espelta i dàtils, són algunes d'aquestes delícies.

La nova marca “L´Exquisit Mediterrani” donarà cobertura a totes les accions promocionals del producte gastroturístic Comunitat Valenciana, ja que s'utilitzarà en totes aquelles accions de comunicació promogudes per Turisme CV o en aquelles que es realitzen en col·laboració amb altres entitats, en convivència amb Comunitat Valenciana/Mediterrani en Viu.

“És una manera de rellançar la nostra cultura gastronòmica, i acollir en el nostre municipi a visitants atrets per la riquesa històrica i culinària d'aquesta terra”, assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

'L'Exquisit Mediterrani', és una marca basada en els colors de la palmera de la marca 'Comunitat Valenciana' i associada als valors de la dieta, la recepta, la manera de fer i l'hospitalitat en la taula, així com a la gran varietat de productes associats al paisatge i a la història de la nostra comunitat.