Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Policia Local i Guàrdia Civil intensificaran la vigilància per evitar robatoris durant la campanya citrícola d'enguany

El Consell Agrari s'ha reunit esta setmana en convocatòria extraordinària per establir el protocol de mesures.

'AGRICULTURA I SEGURETAT CIUTADANA' 16 de novembre de 2017

Una comissió de treball formada per agricultors, Guàrdia Civil, a través de l'equip ROCA i Policia Local serà l'encarregada d'avaluar i promoure les mesures de vigilància i control dels cítrics en els camps de Riba-roja de Túria durant la campanya citrícola d'enguany. Així es va acordar en el Consell Agrari reunit esta setmana, en sessió extraordinària, per abordar aquesta problemàtica.

Una de les principals mesures serà agilitzar la comunicació entre els agents i els llauradors a través d'un grup de whatshapp, amb la finalitat de poder detectar, en temps real, qualsevol moviment sospitós a les zona agrícoles.

La campanya de vigilància pretén controlar tant als vehicles que accedixen als horts, incidint en punts estratègics del terme municipal, com als recol·lectors, per comprovar la procedència de la mercaderia transportada i recollida. En este sentit, es controlarà la venda de cítrics en els magatzems, així com a les quadrilles que arrepleguen taronges en les diferents partides del municipi.

Segons dades de la Consellería, de les 799.229 tones menys de cítrics que es preveu que es produïxquen en el conjunt de la Comunitat valenciana al llarg d'aquesta campanya, un 57% corresponen a València- 459.267 tones-. Entre els motius, adduïxen l'efecte que les abundants pluges de finals de 2016 van tindre sobre l'arbrat, afectant a les arrels, debilitant-lo i provocant una floració irregular, a causa del retard en la recol·lecció dels fruits. En este sentit, els productors alerten que l'augment de preu dels cítrics al mercat, pot incidir en una onada de robatoris.

Un altre dels punts tractats va ser la creació d'un cens d'apicultors municipal, a fi de regular la seua inscripció a l'Ajuntament i que presenten tota la documentació reglamentària. En l'actualitat existixen set assentaments apícoles en el terme municipal. Amb esta iniciativa, l'Ajuntament pretén establir un mapa d'ubicació perquè puguen conviure els ruscs i els camps de tarongers, i evitar problemes en l'època de floració de març a maig.

Finalment, es va donar compte d'una proposta conjunta de les regidories de Medi ambient i Agricultura per subvencionar les fanecades d'horta, no cultivades, lindants al Parc Natural del Túria, per incentivar als propietaris a la seua neteja o cultiu de les mateixes. L'objectiu és evitar la tendència d'abandó de terres detectada en els últims anys per la baixa rendibilitat o la jubilació dels seus propietaris.

La proposta en ferm serà elevada al Consell Agrari per a la seua aprovació.