Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Riba-roja traurà a concurs per 425.000 euros el manteniment integral dels polígons industrials per primera vegada en 20 anys

El plec inclou la neteja viària, les zones verdes i el mobiliari urbà.

'POLIGONS INDUSTRIALS' 25 de juliol de 2018

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria traurà a concurs el pròxim mes de setembre el plec de manteniment integral dels polígons industrials per un import econòmic de licitació de 425.000 euros en total per primera vegada en la història del municipi.

El plec de condicions redactat pels tècnics municipals inclou la neteja viària, el manteniment i instal·lació de senyalització viària i de tràfic -inclosa la senyalització horitzontal-, la neteja i manteniment de les zones verdes i l’arbratge viari i, finalment, el manteniment i la instal·lació de mobiliari urbà que fins ara no s’havia dut a terme en els polígons industrials.

Esta iniciativa del departament de Polígons Industrials s’engloba en la labor que està desenvolupant l’oficina d’informació AMIDE (Àrea Municipal d’Inversions i Dinamització Empresarial) de Riba-roja creada octubre de 2016 amb l’objectiu principal d’assessorar al teixit industrial i empresarial dels polígons de la localitat i donar respostes a les demandes sol·licitades des de fa anys.

La inversió de 425.000 euros serà possible a una major redistribució fiscal realitzada en esta legislatura que ha permés augmentar els ingressos ordinaris davant de l’impediment de poder destinar l’estalvi financer a gastos corrents en els polígons industrials, de manera que es mantenen les inversions de l’ajuntament sense l’incompliment de la legislació vigent.  

Enguany s’han augmentat del 0'73 al 0'90 els trams que afecten els valors cadastrals superiors a 1'5 milions d’euros -55 subjectes passius, amb un 4% sobre el total- així com el tram d’entre 75.000 i 300.000 euros -433 subjectes passius, amb un 31% sobre el total- mentres que els menors de 75.000 euros s’han mantingut.

D’esta manera, s’han incrementat els trams amb l’objectiu de ser més justos en funció del seu valor cadastral, ja que així la càrrega fiscal es repartix equitativament i la seua incidència sobre el global resulta menor, a més una major part dels mateixos com els de menor valor cadastral -fins a 75.000 euros- mantenen el tram fins al punt que es beneficien a 715 subjectes passius, la qual cosa representa més de la mitat, amb un 52%.

La inversió de 425.000 euros en el manteniment integral dels polígons industrials que escometrà Riba-roja al setembre s’unixen a les que s’han dut a terme en esta legislatura amb 1 milió d’euros en total, destinats principalment a pal·liar les carències detectades com l’asfaltat dels carrers, la reposició i instal·lació de mobiliari urbà així com el desbrossament de determinats carrers i els plans de xoc iniciats en determines zones degradades des de fa temps.  

A més, cal destacar una altra iniciativa que s’ha instaurat durant este mandat com és el servei de transport gratuït per als treballadors que tenen el seu lloc d’ocupació en els polígons industrials de manera que es poden traslladar cada dia des de les seues vivendes a les empreses a través de l’autobús municipal  arRIBABUS amb una inversió anual de 114.000 euros a l’any.   

El parc mòbil de Riba-roja constituïx un dels nuclis sobre els quals també s’han pres mesures per a la seua reorganització, amb mesures per a atraure als camions de gran tonatge que, precisament, per l’alt sistema impositiu provocava la marxa a municipis més barats. En esta legislatura s’han abaixat els que tenen un pes entre 1.000 i 2.999 quilos que han passat de 150 euros a 83'3 de l’actualitat, un 45% menys, o els que pesen entre 2.999 i 9.999, que passen de 210 a 118 euros, un 44% menys.

Fruit d’estes mesures, els camions censats en l’Ajuntament de Riba-roja han passat de 1.896 a 2.618, un 38% més, que ara realitzen el seu treball i paguen els seus corresponents impostos en el municipi.

El regidor de Polígons Industrials, José Ángel Hernández, ha subratllat que estes inversions "constituïxen el ferm compromís d’este govern per dotar als polígons industrials dels serveis públics necessaris perquè puguen desenvolupar correctament la seua activitat després de dos dècades sense cap mesura incentivadora per a la zona industrial”