Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja aconseguix la mitat de les ajudes concedides per l'IVACE per a la comarca del Camp de Túria al rebre 1'8 milions d'euros

Les ajudes permetran millorar i modernitzar els polígons industrials.

'POLIGONS INDUSTRIALS' 20 de juliol de 2018

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha rebut un total d’1'8 milions d’euros per part de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) destinats a la millora i modernització dels polígons industrials de la localitat que aglutinen a més de 800 empreses en total. Esta subvenció de la Generalitat es repartirà entre els anys 2018 i 2019.  

Estes xifres suposen la mitat de què l’IVACE destina per a tota la comarca del Camp de Túria, fixades en 3'7 milions d’euros per a ambdós anualitats. Així, mentres l’any 2018 ascendixen a 1'9 milions, per al 2019 seran d’1'7 milions. Per anys, cal ressaltar que Riba-roja rebrà 1'8 milions d’euros, seguit de Vilamarxant amb 794.037 euros, Llíria amb 351.937 euros, la Pobla de Vallbona amb 332.712 euros, Loriguilla amb 243.494 euros, Nàquera amb 72.860 euros i, finalment, Marines amb 64.198 euros.

En el cas de Riba-roja la xifra per a l’any 2018 serà de 836.873 euros que s’incrementarà en un 22% fins a situar-se en un total d’1 milió d’euros que sumaran el citat 1'8 milions d’euros. En esta anualitat, la inversió de l’IVACE a Riba-roja suposa un 42% sobre el total de les ajudes en la comarca que augmenta notablement durant 2019 al fixar-se en un 58% sobre el global per al Camp de Túria, amb 1 milió sobre els 1'7 previstos a repartir en la comarca entres els restants sis municipis.

Cal recordar que el ple de l’Ajuntament de Riba-roja va aprovar per unanimitat una proposta del govern municipal -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida- per a sol·licitar les esmentades ajudes a què es van sumar la resta de formacions polítiques amb representació: el Partit Popular, Riba-roja Pot i Ciutadans.

El projecte municipal comprén una actuació integral sobre tots els nuclis que conformen les àrees industrials, que se centraran, principalment, en la col·locació de sistemes de seguretat, reducció de l’impacte sonor sobre les empreses amb barreres vegetals, millora en la il·luminació amb la reposició d’enllumenat i la creació de nous punts de llum.

Les tasques de l’ajuntament també se centraran en una millora del trànsit a través de la col·lació de senyals i cartells informatius i una dotació de seguretat viària a través de la senyalització horitzontal i vertical. Els punts que es beneficiaran del projecte municipal són el sector 12 i Bassa, sector 13 i Masia de San Antonio de Poyo, polígon Casanova, sector 14, l’Oliveral i by-pass i, finalment, el polígon Entrevies.

La sol·licitud dels 2'2 milions d’euros per als polígons de Riba-roja es complementen amb els 1'6 milions que s’han invertit fins ara en estes àrees al llarg de la present legislatura amb fons del propi ajuntament local que se sumen, a més, a la creació d’una oficina municipal d’informació i dinamització empresarial (AMIDE) per a acostar les peticions i demandes abans l’administració local.

El regidor de Polígons Industrials, José Ángel Hernández, ha afirmat que les ajudes rebudes amb càrrec a l’IVACE "demostren que este ajuntament ha treballat de forma eficient i eficaç, amb una gran labor per part dels tècnics i empleats públics amb unes xifres que representen les més elevades del Camp de Túria i que serviran per a continuar invertint en obres de millora i modernització en els polígons, els grans oblidats durant els anys de govern anteriors i que són una peça fonamental per a continuar generant riquesa i creació d’ocupació".