Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja afavorirà la participació del col·lectiu infantil i adolescent en la vida social i política del municipi

Es constitueix el Consell de la Infància i l'Adolescència amb l'elecció del seu organigrama.

'INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA' 11 de junio de 2021

El Consell de la Infància i l'Adolescència va celebrar aquest dijous la seua sessió constitutiva, presidida per l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga amb la participació de representants dels centres públics i concertats de Primària i Educació Secundària de Riba-roja, dels Conservatoris Professionals Municipals de Música i Dansa, de les AMPAS i dels diferents grups polítics.

Aquesta primera sessió va servir per a elegir per votació als representants del Consell, tant en l'organigrama intern com en el Consell de Poble. José Daniel Valero de l'IES Pla de Nadal ostentarà la presidència, Julia Navarro del CEIP Camp de Túria, el càrrec de vicepresidenta i Vicente Botella del CEIP Mas d´Escoto exercirà les funcions de secretari. Paral·lelament es va proposar com a representant en el Consell de Poble a Javier Martín Castillo de l'AMPA del CEIP Camp de Túria i Lorena Leal Cebriá, representant de l'AMPA del CEIP Mas d'Escoto com a suplent.

El reglament del Consell de la Infància i l'adolescència aprovat en ple, va entrar en vigor el 25 de febrer de 2020. Aquest òrgan regula la participació dels joves i menors de la localitat en la vida social i política al mateix temps que crearà els medis perquè puguen expressar els seus problemes, inquietuds i necessitats recollida en la Constitució Espanyola i en la convenció de Drets del Xiquet de les Nacions Unides.

El Consell pretén ser una via de participació del col·lectiu infantil i adolescent que els permeta emetre la seua veu com a subjectes actius de la societat. Tindrà caràcter consultiu, de participació i assessorament respecte de l'Ajuntament de Riba-roja sobre totes aquelles qüestions que afecten aquest col·lectiu social.

Durant la primera sessió, la regidor d'Infància i Adolescència, Educació i Cultura, Záfira Pérez va informar el Consell de l'elaboració del Pla Municipal per a la Infància i l'Adolescència que es troba actualment en la seua fase de diagnosi. “Es tracta d'un document obert amb vigència per als pròxims quatre anys que recollirà aquelles propostes que emergisquen del Consell i establirà unes accions que hauran d'implementar-se”, va assegurar l'edil.

Els integrants del Consell de la Infància i l'Adolescència col·laboraran d'aquesta manera en l'elaboració i seguiment del pla amb l'objectiu que s'ajuste a les necessitats dels xiquets i les xiquetes, amb un impuls sobre la unificació dels criteris i formes d'actuació, una major sensibilització i una formació adequada dels professionals que desenvolupen la seua funció amb la infància i l'adolescència de Riba-roja de Túria.

En aquesta primera trobada, els representants escolars van manifestar a l'alcalde les seues inquietuds, com la falta d'instal·lacions esportives, la creació d'una sala d'estudi en el Conservatori, l'obertura del bar de la casa de la Cultura, la creació d'una web d'intercanvi de llibres o la possibilitat de traslladar a les empreses de gestió de les màquines expenedores que incloguen en aquestes aliments saludables. L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga va felicitar els integrants del Consell i els va animar “a elevar al Consell totes aquelles propostes de millora i suggeriments per a aconseguir una millor convivència dels xiquets, xiquetes i joves en el municipi”