Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja anul·la la Fira del Comerç, la de les Associacions, els campaments d'estiu i l’escoleta d’estiu inclusiva per a evitar concentracions de persones

L'ajuntament decideix anteposar la salut dels ciutadans.

'SANITAT, FOMENT ECONÒMIC I COMERÇ, PARTICIPACIÓ CIUTADANA, EDUCACIÓ I JOVENTUT' 9 dabril de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha decidit anul·lar totes les cites i actes que suposen concentracions de persones en un mateix espai per a evitar possibles contagis del coronavirus. Aquesta decisió afectarà algunes celebracions oficials que tenen lloc cada any, com és el cas de la Fira del Comerç, la Fira de les Associacions, els campaments d'estiu i l’escoleta d’estiu inclusiva.

L'anul·lació d'estos actes té la seua raó principal en la preservació de la salut dels ciutadans i, per tant, evitar possibles contagis del coronavirus davant la incertesa que suposa de moment el final del confinament pel decret de l'Estat d'Alarma, la proximitat de les dates prèvies per a la celebració d'alguns dels actes municipals i les informacions que apunten a possibles rebrots de la malaltia.

El primer dels actes que s'havia de celebrar enguany és la Fira del Comerç que tradicionalment té lloc entre finals de maig i principis de juny a l'esplanada del Centre d'Informació Juvenil (CIJ) de Riba-roja en el qual es dona cita una àmplia oferta dels comerços de la localitat i del sector de la restauració. En aquesta ocasió es commemorava el XX aniversari de la seua celebració. La importància d'aquesta fira va quedar patent l'any passat amb les més de 130 casetes instal·lades per a l'ocasió.

L'altra gran celebració és la Fira dels Associacions de Riba-roja que té lloc pocs dies després de la Fira del Comerç. En l'edició d'enguany havia de complir el cinqué aniversari, però la seua anul·lació obligar a postergar-lo. En la celebració del passat any van prendre part en la mateixa fins a un total de 63 associacions de Riba-roja de Túria, una dada de la importància del teixit social de la localitat.

Finalment, cal assenyalar altres esdeveniments que hauran d'esperar al pròxim any com és el cas de l’escoleta d’estiu o els campaments d'estiu que tenen lloc al llarg del mes de juliol i agost, després del final del curs acadèmic. Es tracta de dues cites importants en les quals es recull un component inclusiu en els integrants d'aquests. En el cas de l’escoleta d’estiu, es desenvolupa en el col·legi públic Cervantes, mentre que els campaments combinen la mar i la muntanya en les seues ubicacions.

L'equip de govern de Riba-roja de Túria considera que la decisió d'anul·lar definitivament tots els actes multitudinaris previstos “obeeix a un component de responsabilitat política amb tots els nostres veïns i veïnes per la incertesa sanitària que se'ns planteja a curt i mitjà termini i la falta d'un calendari concret sobre l'eixida de l'estat de confinament actual; abans de res hem d'apostar per la salut de totes les persones i, per tant, ni es poden ni s'han de celebrar aquest tipus d'esdeveniments socials”.