Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja arreplega 74.363 quilos de roba usada i permet reduir 19.520 tones d'emissions de co2

L’estalvi equival a l’emissió que realitzen 9.311 cotxes a l’any

3 de març de 2017


La implantació de contenidors de roba usada en el terme municipal de Riba-roja de Túria, tant en el nucli urbà com en les urbanitzacions, ha permés arreplegar un total de 74.363 quilos en l’últim any, segons les dades facilitats per les dos empreses encarregades de l’arreplega gràcies al conveni bilateral subscrit amb l’ajuntament  ambdós mercantils privades.
                                        
Les dades suposen un important estalvi en emissió de diòxid de carboni (CO2) a l’atmosfera gràcies a les pràctiques que se seguixen en el procés d’arreplega, selecció i reutilització de les enamores destinades a la posterior venda en les botigues disposades a este efecte amb l’objectiu de minimitzar els efectes del canvi climàtic. En el cas de Riba-roja de Túria, l’arreplega de la roba usada permet reduir l’impacte en prop de 19.520 tones d’emissions nocives sobre el medi ambient.     

Les xifres de la roba arreplegada l’any 2016 detallen que en una de les empreses es van depositar un total de 45.330 quilos de tèxtil en els huit contenidors instal·lats en les principals zones del nucli urbà i en els dos habilitats en les urbanitzacions de la Reva, Santa Mònica. La mitjana de roba arreplegada en cada un dels contenidors aconseguix els 4.500 quilos anuals.  

L’altra empresa ha oferit unes dades importants relatius a la gestió dels quinze contenidors de depòsit de roba amb un total de 29.033 quilos arreplegats al llarg de l’any 2016. En tretze d’ells es van recol·lectar 26.000 quilos en els depòsits habilitats en el nucli urbà mentres que en els restants 3.000 es van arreplegar en els instal·lats en les urbanitzacions d’Entrenaranjos i Montealcedo. Els beneficis que generen el reciclatge dels 74.363 quilos de roba queda reflectit en els efectes sobre el medi ambient ja que equival a l’emissió que generen 9.311 cotxes a l’any.
    
El compromís de l’Ajuntament de Riba-roja s’ha substanciat al llarg dels quasi dos anys de gestió en la compra de tres vehicles elèctrics per als departaments de Servicis, Medi Ambient i Urbanisme així com les diverses bicicletes adquirides per a la nova unitat ambiental de la policia local creada en esta legislatura, en una demostració per reduir l’emissió d’elements contaminants.  

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat que estes xifres "demostren clarament l’aposta que este equip de govern ha emprés al llarg d’esta legislatura en matèria de medi ambient, en este cas la reutilització de roba permet estalviar l’emissió de diòxid de carboni en nivells notables, genera llocs de treball gràcies als convenis rubricats amb les empreses que es dediquen a l’arreplega i, finalment, conscienciem a l’opinió pública sobre la necessitat de fomentar conductes i pràctiques raonables per a cuidar del nostre entorn".

Raga ha finalitzat que en esta legislatura "hem posat en marxa el programa EcoRiba per a la creació de riquesa, ocupació i dinamització econòmica i social a través del medi ambient, ens hem unit al Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia parar reduir les emissions de CO2 en un 40% fins a l’any 2030 i, finalment, ens hem integrat en el Consell de Govern de la Xarxa Espanyola de Ciutats per al Clima que ens permet posar en valor nostra acció de govern en contacte amb altres ciutats d’Espanya".