Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja augmenta la recollida de residus voluminosos durant el període estival i aconsegueixen una mitjana de 20 tones al mes

L'Ajuntament a través de la SAV s'encarrega d'arreplegar cada dijous tot tipus de mobles, andròmines i objectes domèstics de gran grandària

5 de Setembre de 2018

L'augment de la quantitat i l'heterogeneïtat de tot tipus de residus sòlids és un dels problemes més greus als quals s'enfronta la societat actual. La generació de residus, així com la seua destinació, ha arribat a convertir-se en un greu problema per als municipis. Un televisor o una nevera vella no poden tirar-se al costat de la resta de la brossa ordinària. Contenen substàncies perilloses i nocives per a la salut i el medi ambient. Per açò, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria a través de la Societat d'Agricultors de la Vega (SAV) continua treballant setmanalment en la recollida de residus voluminosos. Un servei gratuït que contempla la recollida de mobles, andròmines i tot tipus d'objectes domèstics que pel seu volum no poden ser retirats pel servei de recollida ordinari, ja que no són assimilables a la classe de brossa domèstica.

Durant els mesos d'hivern de 2018, el SAV arreplega mensualment entre 8.000 i 10.000 tones de residus voluminosos. No obstant açò, les dades augmenten quan ens trobem en el període estival. Des de juny fins avui, les xifres s'han disparat fins a aconseguir un total de 20 tones al mes. Aquest fet, igual que l'augment en el dipòsit selectiu d'altres fraccions de residus com poden ser el paper-carton, plàstics, etc demostren una implicació i participació activa de la ciutadania a favor d'una correcta gestió i protecció del medi ambient.

Els veïns i veïnes de Riba-roja podran desfer-se dels seus electrodomèstics i aparells electrònics vells, així com mobles i estris que estiguen en desús amb solament cridar al número de telèfon d'informació de recollida de residus: 900 714 318. La persona interessada flama a aqueix mateix telèfon i sol·licita la recollida específica d'elements voluminosos, detallant la naturalesa i el volum dels mateixos. Aquests residus es dipositaren en les portes del domicili a partir de les 22:00 hores del dia anterior establit per a la recollida. El servei és prestat per la SAV i està operatiu tots els dijous durant els 365 dies de l'any.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria no solament facilita a la ciutadania el reciclatge d'electrodomèstics i mobles que seran dipositats en l'Ecoparque per a la seua correcta gestió a través de l'empresa Recicladores del Mediterrani, sinó que també pretén conscienciar als veïns de Riba-roja sobre l'impacte del medi ambient i, així, aconseguir un municipi més net i respectuós.

"Somos conscients que a l'estiu s'acumula el diposite d'estris en la via pública amb motiu de l'augment de població en el municipi, per açò hem incrementat el servei. A més pròximament obrirem una oficina d'atenció al ciutadà que canalitzarà entre altres aspectes, la recollida d'estris" assegura el regidor de Medi ambient, José Ángel Hernández, qui matisa "lo important és conscienciar a la població de les bones pràctiques en favor del respecte al medi ambient "

A més del servei de recollida de residus voluminosos, l'Ajuntament també posa a disposició el servei de recollida de poda per zones durant els sis dies a la setmana en les urbanitzacions de la zona Nord, zona Sud, així com el casc urbà i les zones disseminades. Aquests residus s'han de dipositar en borses amb un màxim de 15 kg que seran arreplegats en el mateix domicili.

Per la seua banda, l'Ecoparque és un altre dels serveis gratuïts disponibles per a la recollida, selecció i reciclatge de tot tipus de residus. L'horari està operatiu de dilluns a dissabte de 08:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00 hores.