Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja baixa un 37% l'impost sobre els tràilers per a captar noves empreses en els polígons industrials

L’executiu confia a atraure als empresaris que matriculen els seus vehicles en altres municipis pròxims.

'POLIGONS INDUSTRIALS' 5 d'octubre de 2016

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una rebaixa del 37% en l’impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM) de grans dimensions i articulats amb l’objectiu d’atraure noves empreses en els polígons industrials alhora que confia a recuperar aquells vehicles que han decidit matricular els seus vehicles en altres municipis pròxims els preus dels quals són més competitius.

La mesura de rebaixa d’este impost per als denominats camions dotats de tractors, remolcs i semiremolcs va eixir avant amb els vots de l’equip de govern -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida- als que es van unir els de Ciutadans i Riba-roja Pot mentres que el Partit Popular es va decidir pel vot en contra de l’acord.

La decisió del consistori es pren després que a l’octubre del passat any decidira rebaixar en un 40% els impostos que els camions de fins a 9.999 quilograms de càrrega útil encara que en aquell moment es van excloure els camions de grans dimensions que estan compostos de remolcs, capçals tractors i semiremolcs de fins a 2.999 quilograms de càrrega útil.

D’esta manera, els remolcs de menys de 1.000 i més de 750 quilograms de càrrega útil passen de pagar 28 a 17'67 euros, és a dir, una reducció del 37% en total. Els remolcs d’entre 1.000 i 3.999 quilograms deixaran de pagar 44 euros com feien fins ara i passaran a desembossar 27'77 euros -una altra disminució del 37%- i, finalment, els que tinguen més de 2.999 quilograms de càrrega útil pagaran 83'30 euros en compte dels 133 euros que venien fent fins ara, també un 37% menys. L’equip de govern espera que amb esta mesura s’atrauran noves empreses per als polígons, es recuperaran moltes matriculacions de remolcs que s’havien anat a altres municipis pròxims com a conseqüència de l’enorme competència existent en el sector i, finalment, s’aconseguirà compensar amb plenes garanties els diners que es deixarà de recaptar per la disminució de l’impost amb un creixement notable del nombre d’este tipus de vehicles.

De fet, l’èxit que ha collit l’última rebaixa sobre els camions, aprovada a l’octubre de 2015, s’ha traduït en un augment considerable de fins a l’11% al passar dels 1.924 vehicles de fins a 9.999 quilograms censats l’any 2015 als actuals 2.128 de l’actualitat, és a dir, un increment pròxim a l’11%. Per tant, amb la mesura d’ara es perseguix aconseguir el mateix resultat.  

La mateixa ordenança preveu una sèrie de bonificacions, a més, per a determinats casos. Per als vehicles històrics, amb una antiguitat mínima de 25 anys, s’aplicarà un 100% de descompte amb l’obligació de mantindre els seus vehicles en bones condicions. Els vehicles híbrids també rebran una bonificació del 50% durant els primers deu anys. Els camions elèctrics, per la seua banda, gaudiran d’una altra bonificació del 60% en total. Com a condició s’exigirà estar al corrent de pagament dels tributs municipals i estar empadronat en la localitat.

El regidor d’Hisenda i polígons industrials, José Ángel Hernández, ha afirmat que esta reducció de l’impost "és la fórmula d’este equip de govern per a crear les condicions idònies que permeten un major creixement econòmic i industrial a Riba-roja, amb l’arribada de més camions d’este tipus, la instal·lació d’empreses, un augment del pagament de més impostos municipals i comportarà, per tant, la creació de llocs de treball".

"En any i mig de gestió -ha afegit Hernández- hem destinat 1 milió d’euros en la millora dels polígons industrials que estaven desatesos i en molt males condicions i ara abaixem els impostos sobre els camions dotats de remolcs i capçals tractors amb què esperem aconseguir un efecte crida per a augmentar el número d’este tipus de vehicles".