Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja celebra el primer Consell de Poble en format virtual

Aquest òrgan, de caràcter consultiu i de coordinació, està format per representants polítics i dels onze consells sectorials.

'GOVERN OBERT I PARTICIPACIÓ CIUTADANA' 29 de març de 2021

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga presidirà el pròxim 31 de març el Consell de Poble que, per primera vegada, es realitzarà de manera virtual a causa de l'actual situació de pandèmia. Aquest òrgan consultiu i de coordinació, es va crear en 2018 a fi de fomentar el debat i prendre decisions de manera documentada i consensuada, amb la finalitat d'aconseguir una millora global de Riba-roja.

Actualment, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria compta amb onze consells sectorials. D'aquests, set estaran representats en aquesta convocatòria a través dels diferents representants; el Consell Territorial en el qual participen les associacions de veïns del nucli urbà i les urbanitzacions, el Consell Sectorial de Medi Ambient, Canvi Climàtic, Agenda 2030, Mobilitat, Desenvolupament Sostenible i Rural, el Consell Sectorial Econòmic i Social el Consell Sectorial de Festes i Tradicions, el Consell Sectorial de Joventut, el de Cultura i el d'Igualtat. Tots ells, tenen com a objectiu fomentar la participació de tot el teixit associatiu en la gestió dels assumptes públics, propostes, debats i idees per a millorar el nostre municipi. A més es comptarà amb la participació de representants de les formacions polítiques, amb representació l'Ajuntament, que integren el Consell de Poble.

En aquesta ocasió s'informarà els representants polítics i ciutadans de les actuacions en matèria de transparència i participació ciutadana com els pressupostos participatius, la Carta de Serveis 2021, el Portal de Transparència o l'inici del I Pla Municipal Estratègic de Participació Ciutadana.

Així mateix es donaran a conéixer les principals inversions i plans de les àrees d'Urbanisme, Qualitat Ambiental, Mobilitat, Salut o Foment Econòmic, a més d'oferir informació puntual sobre l'actual crisi sanitària i la recuperació social i econòmica a la qual ens enfrontem. Per la seua banda, els diferents Consells posaran sobre la taula aquells assumptes tractats en les diferents reunions sectorials.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat la fortalesa d'aquest òrgan que pretén “estimular, canalitzar i integrar la participació de la ciutadania en els assumptes municipals i fer possible així la interrelació entre l'Ajuntament i els ciutadans”. Raga ha matisat “és necessari escoltar la veu dels veïns i veïnes sobre els temes que els afecten i poder així desenvolupar polítiques concordes als seus interessos”.