Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja celebra la primera reunió de la Comissió Interdisciplinària de Drogodependència

Aquest fòrum pretén intervenir per a prevenir i reduir l'addicció a les drogues en el municipi.

'BENESTAR SOCIAL'5 de abril de 2018

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través del departament de Benestar Social i en col·laboració amb la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat Camp de Túria, ha engegat en la localitat el nou Pla Comarcal de Drogodependència i altres Trastorns Addictius.

Aquesta setmana es va constituir la Comissió Interdisciplinària amb la presència de diversos tècnics i responsables polítics de les àrees d'Educació, Serveis Socials, Joventut, Benestar Social, Sanitat i Seguretat Ciutadana.

Aquest protocol d'actuació té com a objectiu primordial planificar, racionalitzar i coordinar les actuacions que s'executaran fins al 2021 en els 17 municipis de la comarca Camp de Túria. A través d'ell, es pretén assessorar, notificar, derivar i intervenir en casos susceptibles de consum de substàncies amb la finalitat de coordinar accions i realitzar un seguiment de les mateixes. Aquest protocol va destinat a les famílies, al personal de serveis socials, als centres educatius i centres mèdics.

"El principal objectiu és treballar per a prevenir i intervenir en el municipi perquè addicció a les drogues es reduïsca en la mesura del possible i així, minimitzar les conseqüències que açò comporta. A través de la participació, la formació i l'assessorament per part de les diferents àrees que intervenen se cerca aconseguir aquest macro objectiu. Quanta major prevenció fem amb la gent jove, millors resultats aconseguirem" ha expressat el regidor de Serveis Socials, Rafa Gómez.

En la reunió es va abordar també la distribució en diferents punts del municipi de dícticos i cartells informatius de la UPCCA perquè els veïns tinguen accés directe a aquesta informació. El pla contempla a més, el seguiment de l'enquesta ESTUDES per a conèixer la prevalença en la comarca en conte al consum d'alcohol, tabac i cànnabis entre els estudiants de secundària, tant en centres públics com concertats. Amb açò, es pretén saber el rang d'edat en el qual els adolescents comencen a consumir, així com la quantitat i la freqüència de consum en la comarca. En l'institut IES El Quint els estudiants van realitzar un total de 261 enquestes, en el Pla de Nadal 269 i en el centre Asunción de La nostra Senyora tots els alumnes de secundària han realitzat l'enquesta. "Dentro de la comarca, Riba-roja de Túria ha passat a convertir-se en un dels municipis amb major índex d'enquestes per part dels adolescents", explica la tècnica de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives, Neus Cutanda.

Entre les actuacions que es desenvolupen en aquest marc també figura la campanya de prevenció "12 lemes" que amb la finalitat de prevenir el consum de drogues, conscienciar dels seus efectes i de les seues conseqüències, cada mes contempla diferents activitats relacionades amb un lema. "Cada ratlla explica" és el lema del mes d'abril i està vinculat al consum de cocaïna entre els adolescents, sent el publique més afectat.

A dia d'avui, es continua treballant en la prevenció a través d'altres activitats com són el Quiosc de salut, el concurs de microrrelatos TecnOK i la realització de xarrades en centres escolars dirigides a tots els públics.