Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja commemora la setmana contra la violència de gènere

(1)
Fins al dia 23 de Novembre l'Ajuntament acollirà diferents iniciatives culturals, formatives i artístiques per conscienciar a la societat

'DONA I FOMENT DE LA IGUALTAT' 20 de novembre de 2018

Amb motiu del Dia Internacional Contra l'Eliminació de la Violència de Gènere celebrat el 25 de novembre, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través de la regidoria d'Igualtat, ha preparat una setmana plena d'activitats per conscienciar i denunciar la violència que s'exerceix sobre les dones víctimes d'aquesta xacra social.

Des del 19 al 23 de novembre, se celebraran diferents activitats culturals, formatives i artístiques. Entre elles i en commemoració al Dia Internacional de les Dones Emprenedores, ahir va arrencar la II Edició de 'Gira Dones Coca-cola'. A través d'aquest programa, engegat per Coca-cola, l'àrea d'Igualtat busca impulsar a les dones cap a l'emprendimiento, facilitant-los el coneixement i les eines necessàries per ajudar-les en el seu desenvolupament professional i, així, posar fi a la bretxa social en l'àmbit laboral.

El dijous a la tarda a les 19:00 hores en l'Espai de la Dóna serà el torn de la projecció "Volar". Un documental dirigit per Bertha Gaztelumendi en el qual nou dones amb un passat de violència de gènere relaten en primera persona les seves experiències i el seu recorregut vital amb la finalitat de declarar públicament que si bé han estat víctimes de violència masclista, ara són supervivents. Després del visionat, es realitzarà un col·loqui amb dos de les protagonistes del llargmetratge.

Per acabar la setmana, el divendres 23 de novembre a les 10:00 hores tindrà lloc l'acte central contra la Violència de Gènere a la plaça de l'Ajuntament. Un acte que comptarà amb l'assistència del professorat i l'alumnat dels diferents centres docents del municipi i en el qual la regidora d'Igualtat, Lola Verdeguer, procedirà a la lectura del Manifest Institucional. L'esdeveniment finalitzarà amb la interpretació de la cançó "La Porta Violenta" al costat del Duo Harmonia i amb un esmorzar com a mostra d'agraïment per la seva implicació.

Paral·lelament, l'Hall de l'Ajuntament acollirà la presentació del llibre "Reflexiones per callar a un masclista de bar" de l'autor i llicenciat en Dret, Manuel Martínez. Un assaig sustentat en arguments legals i estadístics que, en el seu conjunt, desmunta les teories emprades pel masclisme per garantir la seva supervivència i que escoltem de forma habitual en els llocs més quotidians.