Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja celebrarÓ el Dia de l'Arbre amb una plantaciˇ popular el 3 de febrer a l'Órea recreativa del riu

ParalĚlelament, els escolars realitzaran diverses accions dins del Programa d'Apadrinamiento del T˙ria

22 de Gener de 2018


Sota el lema Planta la llavor del canvi, planta un arbre, la Generalitat Valenciana a través de l'adreça del Parc Natural del Túria ha organitzat una plantació popular el proper 3 de febrer, en col·laboració amb l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria i l'Associació sense ànim de lucre de familiars i persones amb malaltia mental de Paterna, L'Eliana i Sant Antonio de Benageber.

La jornada es desenvoluparà de 10:30 a 13:30 hores a l'àrea recreativa del Túria (esplanada del riu, al costat del pont).

La plantació es realitza amb motiu del Dia de l'Arbre que commemorem cada 31 de gener i que pretén ser una jornada de descobriment i de plantació d'espècies autòctones de ribera dirigida a tota la família.

Les riberes dels nostres rius són un dels ecosistemes més alterats per l'acció de l'home des de temps immemorials. La major part dels arbres que poblaven les ribes dels nostres rius i zones humides, han desaparegut o han estat substituïts per espècies exòtiques invasores i espècies agrícoles introduïdes per l'home.

Per aquesta raó, en el Parc Natural del Túria es treballa diàriament per recuperar un dels ambients més singulars i importants de la Comunitat Valenciana: el bosc de ribera.

L'activitat començarà a les 10:30 i tindrà una durada de 3 hores. Els participants hauran de portar aigua, protector solar, guants, roba i calçat apropiats per caminar per pistes forestals.

Les persones interessades poden inscriure's en el telèfon 660127250 o a través del mail parc_turia@gva.es, indicant nom, cognoms, e-mail, nº de telèfon.

Paral·lelament i dins del Programa d'Apadrinamiento del Túria, l'Ajuntament i l'adreça del Parc Natural del Túria han organitzat diverses accions que pretenen ser una continuació dels treballs de recuperació del bosc de ribera, la biodiversitat i el paisatge natural del Túria que duen a terme durant tot l'any. El dimarts 30 de gener participarà en la plantació del CEIP Cervantes, el 31 de gener el col·legi Asunción de La nostra Senyora, l'1 de febrer, el Camp de Túria, el 2 de febrer, el CEIP Ets Altes i el 14 i 15, el Col·legi Mes d'Escoto.

Després d'una breu explicació de les espècies per part dels tècnics mediambientals, els escolars procediran a la plantació a la zona escollida.