Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja convoca el III Certamen literari de narrativa i poesia LiteraTúria amb una nova modalitat per a concursar

Aquest projecte cultural, que va nàixer fa tres anys, contempla un nou apartat destinat a contes infantils en valencià.

Els participants hauran de presentar obres originals, inèdites i no premiades en altres certàmens i podran accedir a premis entre 250 i 450 euros.

'CULTURA' 17 de maig de 2022

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través de la regidoria de Cultura, convoca la tercera edició del Concurs literari de narrativa i poesia LiteraTúria, destinada a tota la població major de 14 anys.

Aquest projecte cultural, iniciat fa tres anys amb l'objectiu d'impulsar la literatura i incentivar la creativitat literària en Riba-roja, presenta una novetat per a la seua tercera edició, ja que s'ha inclòs una tercera modalitat per a participar destinada a contes infantils en valencià.

El Certamen destaca per la seua alta participació, amb una mitjana de 63 obres presentades per edició, de les dues ja celebrades, procedents de tota Espanya i fins i tot d'algunes ciutats llatinoamericanes, i per l'alt nivell dels participants.

LiteraTúria es desenvoluparà en diverses fases durant els pròxims mesos. La primera correspon a la presentació d'obres des del 5 de maig fins al 15 de juny de 2022; la segona és la valoració pel jurat i es realitzarà de l'1 al 30 de juliol i la tercera, que és la decisió del jurat i el lliurament de premis, s'efectuarà en un acte públic el dia 7 d'octubre de 2022.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha destacat que “estem molt satisfets amb l'èxit que ha collit aquest projecte cultural des dels seus inicis, ja que hem registrat una alta participació amb obres no sols d'autors del nostre municipi, comunitat o país sinó de Mèxic o l'Argentina. Així que en aquesta edició esperem de nou despertar el mateix interés o més perquè, a més, hem inclòs una nova categoria per a concursar com és la de contes en valencià”.

Per a participar, els aspirants (només persones físiques) hauran de complir els requisits d'edat establits i presentar obres originals, inèdites i no premiades en altres certàmens a qualsevol de les tres modalitats de participació que són: poesia, relat i contes infantils en valencià. Aquestes modalitats, al seu torn es divideixen en dues categories; juvenil, de 14 a 18 anys (nascuts entre 2004 i 2008) i adults, a partir de 19 anys o més, a excepció de l'última modalitat en la qual només es poden presentar adults a partir de 18 anys (nascuts en 2004 o anteriors).

Les obres de la modalitat de poesia i relat podran estar escrites en qualsevol de les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana (valencià o castellà), però els contes infantils hauran d'estar escrits en llengua valenciana. Cada autor o autora només podrà presentar un treball per categoria i modalitat, no s'admetran treballs col·lectius i només podran participar en una de les tres modalitats. Els participants menors d'edat hauran de presentar juntament amb la sol·licitud l'imprés d'autorització de pares/mares i/o tutors.

Per part seua, la regidora de Cultura, Záfira Pérez, ha indicat que amb LiteraTúria “buscàvem fomentar la narrativa i la lletres en la població de Riba-roja, però ens va sorprendre gratament el bon acolliment que va tindre per part del públic des de la primera convocatòria, en la qual es van presentar 85 obres nacionals i estrangeres. Pel que animem a tothom, aficionats i no tan aficionats, a presentar les seues obres i així posar-li-ho una miqueta difícil al jurat a l'hora de seleccionar al guanyador de cada categoria”.

Respecte als premis, el jurat seleccionarà com a finalistes del Concurs fins a tres treballs per cada categoria proposant un únic guanyador i dos finalistes per a cadascuna d'elles. Així es contempla un primer premi per a cada modalitat dotat amb 250 euros per al participant juvenil i amb 450 euros per a l'adult. Els dos finalistes de cada modalitat guanyaran un lot de llibres d'escriptors de la localitat valorat en 60 euros.