Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja crea una comissió polític-tècnica transversal per a gestionar projectes europeus

El comité tècnic-administratiu facilitarà el procediment i la coordinació entre les àrees municipals.

24 de febrer de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha constituït la Comissió de caràcter polític-tècnic i el Comité tècnic-administratiu de gestió dels Fons Europeus, en el marc de l'Instrument Europeu de Recuperació, conegut com Next Generation UE, pel qual Espanya rebrà 140.000 milions d'euros en el període 2021-2026.

Aquest òrgan municipal tindrà entre les seues funcions establir les directrius generals per a l'execució del Pla i el desenvolupament dels projectes que seran finançats per la Unió Europea, designar la responsabilitat en el cas de projectes transversals i realitzar el seguiment estratègic del Pla municipal de modernització, recuperació i resiliència.

A més el seu caràcter transversal permetrà tindre una visió estratègica, clara i consensuada d'aquells projectes que redunden en la prosperitat i creixement futur més sostenible, inclusiu i productiu per a Riba-roja de Túria. La comissió serà l'encarregada de valorar projectes que redacten els tècnics municipals i la seua adequació a les diferents línies de subvenció. Els projectes estaran dirigits a impulsar la mobilitat sostenible, la digitalització de l'Administració, el canvi en el model energètic, els sistemes innovadors de vigilància i seguretat, o la minimització d'impacte territorial, entre altres.

Paral·lelament, el Comité tècnic-administratiu proporcionarà suport tècnic a la Comissió per al desenvolupament de les seues funcions i establirà les directrius de coordinació entre les diferents àrees municipals implicades en els projectes.

Aquest òrgan s'encarregarà de facilitar els manuals de procediment per a accedir a les ajudes, els models de plecs, les bases de les diferents convocatòries, així com aquells instruments necessaris per a una eficaç coordinació tècnica i agilitació de procediments. Així mateix sol·licitarà a les unitats de creació de projectes, els estudis, informes i anàlisis que siguen necessaris per a la bona execució del Pla.

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència té com a objectiu accelerar la recuperació a nivell d'ocupació i activitat econòmica i també resultarà clau per a la transformació del model econòmic espanyol, perquè aquesta recuperació siga verda, digital, inclusiva i social.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat “la implicació del personal tècnic-administratiu de l'Ajuntament que formen part d'aquests òrgans de gestió i que possibilitarà desenvolupar importants projectes per al futur de Riba-roja”.