Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria ofereix tallers i cursos a homes i dones per a preparar-los per a l'embaràs i la maternitat

L'ajuntament engega un pla municipal pioner a la Comunitat

'DONA' 4 de gener de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha engegat un programa municipal denominat Vitae destinat als pares i les mares de la localitat que els permeten afrontar amb garanties d'èxit el període de l'embaràs i la maternitat. El programa es duu a terme en l'Espai de la Dóna amb l'objectiu de posar a la disposició de les parelles les eines adequades per a encarar aquestes experiències vitals.

Es tracta d'un programa municipal pioner a la Comunitat València afavorit per la Regidoria de la Dóna de Riba-roja de Túria que està enfocat tant a dones com a homes perquè tant uns com uns altres puguen desenvolupar tècniques i habilitats durant la maternitat i la paternitat sense cap distinció de sexes, amb especial recalcament a les diverses etapes que transcorren durant ambdues etapes.

Les activitats planificades en el programa Vitae contenen una diversitat manifesta en la seua concepció com a tallers de criança, exercicis hipopresivos, dansa de preparació al part, dansa amb bebès, ioga per a embarassades i bebès, a més de xarrades a càrrec d'experts i professionals que s'encarreguen d'assessorar i oferir consells als assistents als cursos.

L'espai disposat per l'Ajuntament de Riba-roja per a dur a terme les activitats i les trobades del programa Vitae és l'Espai de la Dóna, en unes dependències condicionades i remodelades de propietat municipal -amb dues entrades, una per la carretera de Vilamarxant i l'altra per Arrossals- que amb una superfície de 638 metres quadrats comparteixen amb l'Associació de Dons de la Mediterrània.

Aquest ambiciós projecte té com a principal finalitat conscienciar als assistents, homes i dones, sobre la importància d'afrontar tant l'embaràs, com el part i la posterior maternitat i paternitat amb les màximes eines d'èxit actuals a càrrec de professionals i experts triats per als tallers i els cursos. Les fases que s'aborden a través d'aquest programa municipal inclouen aspectes essencials com l'arribada del nou fill o filla, la pròpia concepció, l'embaràs, el part, la criança o uns altres com la nutrició en edats primerenques.

Les noves instal·lacions alberguen en el seu interior diverses estades per a desenvolupar les activitats dissenyades per Vitae com una sala de lactància, preparació per al part al que podran acudir tant dones com a homes, tallers de cuina i d'alimentació així com altres zones comunes amb vestuaris adequats i banys, principalment, que es podran modificar segons les necessitats i la resposta dels assistents. Les estades compten amb una àmplia il·luminació natural, a més de que han utilitzat elements de fusteria mòbils que permeten adaptar-los a cada activitat.

La regidora de la Dóna de Riba-roja, Lola Verdeguer, ha destacat la importància d'aquest programa municipal "pioner en l'àmbit dels municipis valencians puix que cobrim unes manques existents actualment en la nostra societat i que ens permet arribar a totes aquelles parelles que volen ampliar els seus coneixements sobre l'embaràs, la maternitat i la paternitat, a càrrec de professionals que els poden assessorar i resoldre qualsevol dubte sobre aquestes etapes de la vida".