Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria rep el Premi Humana Circular pel seu compromís amb la sensibilització ambiental

La Fundació reconeix la iniciativa local d'incorporar clàusules mediambientals en la contractació pública

'MEDI AMBIENT' 20 d'abril de 2018

Humana Fundació Poble per a Poble, organització que des de 1987 promou la protecció del medi ambient a través de la reutilització de tèxtil i duu a terme programes de cooperació a Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia així com de suport local a Espanya, ha lliurat a l'Ajuntament de Riba-roja de Túria un dels Premis Humana Circular, que distingeixen a les entitats públiques i privades de la Comunitat Valenciana que han destacat en la gestió eficient dels residus, el foment del desenvolupament sostenible i de models econòmics circulars.

Riba-roja de Túria ha obtingut el premi pel seu compromís amb la sensibilització ambiental. En recollir el guardó, l'alcalde Robert Raga va expressar el seu agraïment i va manifestar: "Nuestro municipi té un compromís absolut amb la sostenibilitat per aconseguir entre tots un món millor".

Un dels aspectes premiats per l'entitat ha estat la iniciativa local d'incorporar les clàusules mediambientals en els plecs de condicions dels contractes públics, així com altres mesures encaminades a la reducció del CO2 com la bonificació en els impostos per als vehicles elèctrics o la recollida selectiva de residus a través de projectes com EcoRiba Integra.

L'any passat Humana va recuperar 31.135 kg de tèxtil usat, la qual cosa confirma la confiança de la ciutadania cap a un model de gestió del residu tèxtil amb finalitat social. Les peces procedeixen dels 14 contenidors de la via pública, on la ciutadania diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de llar que ja no utilitza i als quals Humana dóna una segona vida.

El lliurament dels Premis Humana Circular, celebrada ahir a la tarda en l'Ateneu Mercantil de València, estava emmarcada en la jornada "Avanzando cap a l'economia circular. Gestió sostenible del residu tèxtil a la Comunitat Valenciana". Organitzada per Humana, l'objectiu d'aquesta cita era exposar des d'una perspectiva pràctica en què consisteix aquest nou model econòmic i constatar que una òptima gestió dels residus és fonamental dins de l'economia circular.

El diari Levante-EMV, per la seva difusió en temes mediambientals i altres entitats com l'Ajuntament de Xest, Torrent o la Mancomunitat de la Ribera també van ser guardonats en l'acte celebrat en l'Ateneu Mercantil de València.

La jornada va comptar amb tres ponents: Anabel Rodríguez, Directora Executiva de la Fundació per a l'Economia Circular; José Vicente Martí Bosca, Coordinador de Sanitat Ambiental de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, i Pablo Ramiro, Director de Desenvolupament de Negoci de Recovertex-Filatures Ferre.

El premi rebut per Riba-roja és un dibuix realitzat per nens i nenes d'entre 7 i 10 anys de Benijòfar, que han plasmat la seva idea de la reutilització, el reciclatge, el medi ambient i el desenvolupament sostenible.

Sobre Humana Fundació Poble per a Poble

Humana Fundació Poble per a Poble promou des de 1987 la protecció del medi ambient a través de la reutilització de tèxtil i desenvolupa programes de cooperació a Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia. La Fundació duu a terme campanyes de sensibilització entorn de la importància de la reutilització i el reciclatge de tèxtil per a la protecció del medi ambient i com a font de recursos per a la cooperació als països del Sud.