Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria s'adhereix al projecto "Ciutats Saludables" de la Xarxa Espanyola

L'ajuntament també forma part de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima

'SANITAT' 20 d'Abril de 2018

Amb l'objectiu de millorar el benestar i el medi ambient físic, mental i social dels veïns, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria s'ha adherit, per part de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables (RECS). Una iniciativa que serveix de punt de suport per treballar segons els plantejaments recollits en l'Estratègia del Ministeri de Sanitat i de Serveis Socials i Igualtat sota la premissa "Salud per tots"

La Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables (RECS) va n'aixer en 1988 i s'ha consolidat i enfortit en els últims anys. A dia d'avui, aquesta iniciativa internacional la componen 165 entitats locals que representen a un total de 20 milions d'habitants aproximadament.

El principal objectiu d'aquesta estratègia és fomentar la salut i el benestar de la població promovent els estils de vida saludable potenciant, així, la seguretat. Suposa, a més, una oportunitat per integrar i coordinar els esforços de promoció de la salut i prevenció entre tots els nivells, sectors i actors implicats.

Així mateix, aquesta estratègia proposa el desenvolupament progressiu d'intervencions identificades com a bones pràctiques i basades en l'evidència científica, dirigides a prevenir les malalties, les lesions i la discapacitat. D'aquesta forma, l'Ajuntament actués de manera integral sobre factors com l'activitat física, l'alimentació, el tabac, l'alcohol i el benestar social, tenint en compte l'entorn en el qual viuen els veïns i veïnes del municipi.

"A través d'aquesta adhesió, el nostre municipi adquireix el compromís de ser participi de totes les iniciatives que naixin per part de la Federació Espanyola en l'execució de diversos projectes o mesures encaminades a promoure la salut i el desenvolupament sostenible", assegura José Luis López, regidor de Sanitat.

Algunes d'aquestes accions busquen la millora dels hàbits alimentosos, el foment de l'activitat física, la prevenció de la obesitat, la reducció del consum de tabac, alcohol o qualsevol tipus de substància addictiva, la prevenció de malalties o l'impuls de mesures que contribueixin a un envelliment actiu i saludable.

Amb l'adhesió a aquesta Estratègia, l'Ajuntament es compromet a incorporar la visió de la salut en l'agenda política on es fixarà un compromís temporal d'actuacions i es realitzarà una difusió a la ciutadania.

Cal destacar, que l'Ajuntament de Riba-roja també forma part de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima en la qual l'alcalde Robert Raga és vocal del Consell de Govern. A través d'aquesta iniciativa l'Ajuntament pretén traslladar els objectius de la política nacional de canvi climàtic i gestió de l'energia a l'escala local, a més de representar un instrument molt important de suport als tècnics del municipi per al desenvolupament d'iniciatives.