Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja defensa el projecte municipalista de la RECC de lluita contra el canvi climàtic en el I Fòrum Urbà d'Espanya

La Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima, entitat creada en 2005, representa a a més de 31 milions d'habitants.

'MEDI AMBIENT' 7 d'octubre de 2021

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha participat en l'última sessió del I Fòrum Urbà d'Espanya "Ciutats i territoris en la recuperació social i econòmica, que se celebra del 5 al 7 d'octubre a Sevilla. Raga assisteix a aquesta trobada com a representant de la Junta de Govern de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima, de la qual forma part des de 2016. Actualment la RECC representa a més de 31 milions de persones de les 357 entitats locals que formen part de la Xarxa.

Acompanyat del regidor de Transició Ecològica, José Luis Ramos, l'alcalde assisteix a aquesta trobada, de referència nacional i internacional, que reuneix més de mil assistents de 200 administracions, a fi de debatre, analitzar i elaborar propostes dels nous reptes de les ciutats en els processos de recuperació, com la sostenibilitat, la lluita contra el canvi climàtic, la reactivació econòmica o la innovació.

Robert Raga ha participat aquesta vesprada en la taula redona “Les Xarxes de Ciutats” al costat de Juan Carlos Abascal Candás, Alcalde d'Ermua, membre de la Xarxa Innpulso, Ana González Rodríguez, alcaldessa de Gijón de la Xarxa de Ciutats Intel·ligents, Rosa Arlene María, directora executiva del Centre Iberoamericà de Desenvolupament Estratègic Urbà CIDEU, Carmen Castreño. Coordinadora General de l'Ajuntament de Sevilla, en representació de la Xarxa de Ciutats Destí Sevilla i Daniel de la Rosa Villahoz, alcalde de Burgos, integrant de la Xarxa de Ciutats Saludables.

Durant la seua intervenció, Raga ha agraït la seua participació “en aquesta plataforma d'intercanvi de coneixements i experiències, referents a temes urbans, en la qual la transició ecològica i la cohesió social en les àrees urbanes, juguen un paper clau en el nou model de ciutat”. Així, l'alcalde de Riba-roja ha destacat la importància de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima, creada en 2005, com “un instrument capaç de traslladar, a escala local, els objectius de la política nacional contra el canvi climàtic, compartint experiències entre els municipis integrants”.

Aquesta iniciativa es va gestar en l'Assemblea General celebrada a Granollers en 2016, a través de la constitució de grups de treball en l'àmbit del finançament de polítiques de Canvi Climàtic, les polítiques d'Adaptació o les Polítiques de Mitigació, a través de la mobilitat, l'economia circular o la rehabilitació i eficiència energètica, que ha permés el desenvolupament de projectes com la creació d'una plataforma de rehabilitació energètica, la implantació d'un projecte de compostatge individual i recollida separada de bioresidus, el suport a la gestió municipal per a millorar l'eficiència del sistema d'enllumenat mitjançant la substitució a LED i el seu control intel·ligent o la coordinació dels Tallers de Càlcul i Registre de Petjada de Carboni, entre altres.

Raga ha insistit en la importància de “treballar en xarxa, com a força transformadora i exemple de governança per a aconseguir aconseguir els objectius de l'Acord de Paris aconseguit en la COP21, que ens portarà a reduir les emissions de gasos efecte d'hivernacle, la implantació d'energies renovables o d'eficiència energètica, en definitiva, una transició cap a una economia resilient al canvi climàtic”.

Per a concloure, l'alcalde ha referenciat diversos exemples locals com el “Projecte Gènesi Túria” o el “Projecte Guardian”, tots dos desenvolupats en Riba-roja, que suposen una canvi innovador i revolucionari respecte al valor de l'economia circular, la reducció de la petjada de carboni i l'eficiència dels recursos naturals.