Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja destina 250.000 euros a la reforma i condicionament dels col·legis públics del municipi durant l'estiu

El consistori ha iniciat ja l'execució de quatre de les obres del Pla Edificant.

'OBRES I EDUCACIÓ' 29 d'agost de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja invertirà aquest estiu prop de 250.000 euros en la millora i condicionament dels col·legis públics del municipi. El consistori ha aprofitat una vegada més les vacances estivals per a escometre una sèrie de reformes que milloren la confortabilitat i qualitat de l'ensenyament dels escolars de cara a l'inici del curs 2019-2020.

Les obres que s'estan executant són les referides a pintura d'aules i mobiliari de jocs infantils, neteja de canalitzacions, renovació de sòls d'aules i zones esportives o la reparació de clos exterior com el tancat del CEIP Mas d'Escoto, que es va veure danyat com a conseqüència de la caiguda d'un arbre o la reparació del sòcal del menjador del CEIP Cervantes, necessari per a evitar humitats. El consistori també actuarà en aquestes pròximes setmanes a les Escoles Infantils Municipals, en les quals s'instal·laran cantoneres de protecció i stores per a evitar l'excessiva entrada de llum.

“Aquestes actuacions pretenen millorar la confortabilitat dels nostres centres públics perquè els nostres escolars tinguen les millors condicions per a l'estudi, posant l'accent principalment en l'accessibilitat i en aquelles obres que milloren substancialment el benestar dels més xicotets”, assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

A aquestes actuacions se sumen les obres del Pla Edificant, per les quals Riba-roja rebrà una inversió de 5.843.521 euros de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per a escometre la reforma, construcció, ampliació i equipament de tots els centres educatius del municipi, tant d'infantil i primària com de secundària.

En el CEIP Mas d'Escoto s'ha iniciat la substitució de la campana extractora de la cuina, així com la reforma de banys i lababos de Primària, mentre que en el CEIP Eres Altes avancen a bon ritme les obres d'accessibilitat, amb la construcció d'una rampa d'accés a les instal·lacions i l'adequació dels banys. L'obra més avançada és la construcció d'un nou ascensor en el CEIP Cervantes que estarà llest per al nou curs escolar.

L'Ajuntament està tramitant actualment la licitació dels projectes pendents i la delegació de competències per part del Ple de l'obra de major envergadura del CEIP Cervantes, que inclou l'enderrocament i construcció d'un nou edifici d'Infantil

Paral·lelament, el consistori té previst preparar en breu les memòries referents als Instituts d'Educació Secundària on es preveu en l'IES El Quint la inclusió del cicle formatiu de Grau Mitjà de Producció Agroecològica, la millora de l'ancoratge dels avantatges i la reparació de la coberta del bloc A. Per la seua banda, en l'IES Pla de Nadal es preveu la construcció dues aules de Formació Professional Bàsica, la restauració de les graderies del pati i la instal·lació de marquesines movibles en les finestres de les aules.