Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja disposarà d'un nou carril cicle-vianants que connectarà les urbanitzacions de la zona nord

L'obra té un cost de 194.675,69 euros procedents del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació

13 de Juny de 2018

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha iniciat les obres del nou carril cicle-vianants que connectarà el municipi amb les urbanitzacions de la zona nord. L'obra s'executarà en diverses fases; els primers treballs consistiran en un tram d'obra des de l'Avinguda del Túria, a l'altura del carrer 102 fins al carrer Jorge Juan, i continuarà amb el pintat dels vials del traçat que permetran connectar El Molinet, Santa Mónica, Parc Montealcedo, Montealcedo, Entrenaranjos i Santa Rosa. Actualment s'està treballant al costat de la Diputació de València i la Confederació Hidrogràfica del Túria per a la connexió cicle-vianants des de la urbanització Santa Rosa fins al Clot de Navarrete i que facilitarà la connexió amb la Línia1 de Metrovalencia.

L'empresa SEOP Projectes i Contractes S.L serà l'encarregada d'engegar el nou tram que comptarà amb una inversió de 194.675,60 euros procedents del Pla d'Inversions Financerament Sostenible impulsat per la Diputació de València. L'actuació, a més de la construcció i l'ampliació de voreres, inclourà una correcta adequació dels escocells creant d'aqueixa forma una integració paisatgística que ressalte la importància de la sostenibilitat i el medi ambient en el municipi.

El nou traçat tindrà aproximadament una amplària d'1,8 metres i estarà realitzat amb slutty asfàltic o microaglomerat en fred, una tècnica de conservació que aporta al paviment existent una millora en la impermeabilitat i incrementa l'adherència pneumàtic-paviment.

Aquesta infraestructura s'emmarca en l'aposta de Riba-roja per la mobilitat segura i sostenible i permetrà ampliar prop de 2200 metres lineals a l'actual recorregut de 7 quilòmetres.

L'obra es completarà amb l'últim tram que en uns mesos executarà la Diputació de València i que consistirà en la construcció de dues rotondes en la CV-336, una al costat del pont en la seua connexió amb la carretera de la Pobla de Vallbona i una altra en l'accés cap al municipi de L'Eliana per a facilitar la connexió de les urbanitzacions de la zona nord del municipi amb el centre urbà i millorar la seguretat vial de la zona.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria compleix d'aquesta manera una reivindicació que els veïns i veïnes d'aquestes zones residencials porten fent anys arrere. Ara, tots ells podran accedir amb garanties de seguretat al municipi a través d'un carril cicle-per als vianants des d'El Clot de Navarrete fins al centre urbà.

Aquest carril, que connectarà amb el Parc Fluvial del Túria, enllaçarà els prop de 7 quilòmetres de carril bici que comuniquen els diferents centres educatius del municipi i instal·lacions esportives de la població fins a la urbanització València la Vella i l'entrada del paratge de Porxinos.

Paral·lelament, l'Ajuntament també està executant un nou tram de carril cicle-vianants en la Carretera Vilamarxant


"Anar amb bicicleta o a peu per la carretera que uneix els municipis de L'Eliana i la Pobla de Vallbona és una elecció d'alt risc, ja que en alguns trams el voral és quasi inexistent. Per açò, hem dut a terme aquest projecte amb la finalitat de millorar la seguretat vial dels nostres veïns i veïnes alhora que fomentem l'ús del transport saludable" ha expressat l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.