Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja dota a 372 comerços del municipi de material preventiu per a afrontar la desescalada

El consistori distribuirà a partir de demà packs amb productes desinfectants i equipaments de protecció als establiments comercials.

'SANITAT, FOMENT ECONÒMIC I COMERÇ' 6 de maig de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria prepara als comerços locals per a afrontar amb garanties la fase 1 de la desescalada que arrancarà el pròxim 11 de maig. Els 372 comerços del municipi tornaran a obrir les seues portes al públic, molts d'ells després de dos mesos d'aturada en la seua activitat comercial, amb les mesures preventives pertinents per a garantir la seguretat sanitària dels clients i clientes.

Des de l'inici de la crisi, el consistori es va encarregar del repartiment de material preventiu als 105 comerços d'activitat essencial, com a farmàcies, botigues d'alimentació, drogueries, òptiques, establiments de menjar per a portar o botigues d'animals, als quals el govern va permetre la seua activitat. Des d'aquest dijous, el personal municipal s'encarregarà de la distribució a la resta de comerços de packs de material de protecció front al Covid.

Aquests kits consten de pantalla protectora per al mostrador, garrafa de 5 litres de desinfectant i dosificadors desinfectants d'esprai, dosificador d'hidrogel de 500 ml, 4 pantalles facials protectores, 1 caixa de 100 unitats de guants i 10/20 màscares d'un sol ús emborsades i esterilitzades. A més es distribuirà un fullet explicatiu amb recomanacions i serveis municipals.

Aquesta mesura s'emmarca en el programa d'acció integral “El Teu Ajuntament amb Tú” que té com a objectiu posar a la disposició de la ciutadania una sèrie de serveis i recursos especials per a acompanyar-los en el dia a dia d'aquesta crisi.

La distribució del material de prevenció se suma a altres accions de suport al comerç local com la desinfecció de les terrasses dels establiments de restauració que es durà a terme diàriament per a incrementar la neteja d'aquests espais, que a partir del pròxim dilluns estaran a plena ocupació, així com la possibilitat d'ampliar les seues terrasses.

Paral·lelament el consistori ja ha iniciat una campanya informativa als establiments de les mesures que hauran d'adoptar a partir de l'11 de maig, com ja ho fera fa uns dies amb les perruqueries i centres d'estètica. Aquestes mesures afecten especialment en els bars i restaurants, com la limitació al 50% de les taules a les terrasses o el manteniment de la distància física d'almenys 2 metres entre les taules o, en el seu cas, agrupacions de taules.

La limitació a grups d'un màxim de 10 persones per taula, la prohibició de l'ús de cartes d'ús comú, tovalloneres, pots furgadents, vinagreres, setrills, i altres utensilis similars o mesures que eviten el manipulat com l'ús de dispositius electrònics per a veure el menú, les estovalles d'un sol ús, o la utilització màxima dels lavabos per part d'una persona, són algunes de les mesures que hauran d'adoptar.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha declarat “la disposició del consistori de continuar fent suport al comerç local en aquest procés, tant en la resolució de les ajudes econòmiques que es publicaran en breu com en totes les accions que garantisquen una seguretat sanitària per a comerciants i clientela”.