Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja elaborarà un Pla d'Inclusió per a dissenyar una ciutat accessible per a totes les persones i eliminar les desigualtats

El ple sol·licita una subvenció a la Generalitat per a la seua elaboració.

'POLITIQUES INCLUSIVES I DRETS SOCIALS' 15 de febrer de 2021

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha sol·licitat a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Socials una subvenció econòmica que permeta elaborar un Pla Municipal d'Inclusió i Cohesió Social corresponent a l'exercici de l'any 2021. L'acord impulsat pel govern del PSPV ha comptat amb el suport del Partit Popular, Ciudadanos, Compromís, Esquerra Unida i Podemos Riba-roja Pot mentre que Vox ha optat per l'abstenció.

Aquest pla d'Igualtat de Riba-roja de Túria és una eina d'ordenació i direcció estratègica de les accions i mesures d'inclusió i cohesió social vinculades al territori i una aposta per les polítiques públiques amb una visió integral i transversal vinculada als agents socials i recursos del territori de manera participativa i activa. El pla local redundarà en una elaboració d'una ciutat més accessible i en plena igualtat per a totes les persones.

L'objectiu principal de l'equip de govern de Riba-roja de Túria se centra en un major protagonisme dels ajuntaments en la prestació de serveis socials com a “administració més pròxima a la ciutadania en dotar-se de les eines necessàries que faciliten l'acolliment de les persones que necessiten fer ús d'eixos serveis socials municipals”.

El Pla d'Igualtat emfatitza els seus esforços en l'actual “situació d'emergència social” davant la qual s'aposta per un xoc de mesures i accions concretes per al rescat d'aquelles persones i col·lectius que han caigut de la xarxa de la protecció social, agreujada per la crisi econòmica i les mesures d'austeritat que han suposat un afebliment de l'estat de benestar”. El text aprovat abunda en uns serveis socials amb ciutats accessibles i inclusives, amb equipaments equilibrats en els territoris i orientats a la reducció de la pobresa, desigualtat i exclusió.

La moció confirmada pel ple municipal de Riba-roja de Túria considera essencial la redacció i aprovació del citat pla com a eix fonamental per a la cohesió social i la vertebració de la localitat en el context d'una crisi sanitària i econòmica provocada per la pandèmia del coronavirus que ha provocat molts problemes en nombroses famílies.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquest pla “suposa una aposta ferma i decidida d'este equip de govern per adaptar-nos a l'actual situació i centrar-nos en la millora de les persones que estan patint més problemes derivats del coronavirus i, per això, no escatimarem en cap esforç econòmic ni en el destí del màxim de recursos humans possibles”.