Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja es converteix del 21 al 23 de juliol en la capital del jazz

El Ribajazz Festival compleix la seua cinquena edició en les nits del Castell amb la participació d'artistes valencians, nacionals i internacionals de gran prestigi.

'CULTURA' 20 de juliol de 2022

El Ribajazz Festival arriba a la seua cinquena edició els dies 21, 22 i 23 de juliol amb la participació d'artistes valencians, nacionals i internacionals de gran prestigi.

En ell, els amants d'aquest gènere musical tindran oportunitat de viure i escoltar en primera persona la música en directe d'artistes de la talla de Carlos Gonzálbez Trio featuring Perico Sambeat, Jorge Riera trio Gypsy featuring Chema Peñalver i Ricardo Belda Quintet, que tancarà el festival la nit del 23 de juliol.

El Ribajazz Festival arrancarà el dijous 21 de juliol amb la música de Carlos Gonzalbez, pioner del moviment jazzístic valencià i nacional, considerat el millor guitarrista espanyol dels últims temps, al costat de Perico Sambeat, destacat del jazz del nostre país i reconegut internacionalment com a figura de primer nivell ‘’gran instrumentista’’, uneixen les seues forces en una formació en la qual bolquen tota la seua maduresa, experiència i bon fer. Els acompanyaran Vicent Espí a la batería i Miquel Álvarez al contrabaix.

El divendres 22, Jorge Riera, guitarrista amb una àmplia trajectòria en el terreny musical i una àmplia formación ens traslladarà al París dels anys 30. Partint de temes clàssics tractats des d'una perspectiva personal i moderna, portarem al públic a un viatge musical embriagador pel gypsy jazz, una música original francesa que va naixeŕ de la mà del virtuós gitano Django Reinhardt. En aquesta posada en escena comptarà amb la colaboración de Chema Peñalver, clarinetista castellonenc amb una àmplia formación, sobretot en el món del jazz on és una reconeguda figura a nivell nacional gràcies als seus extensos treballs discograàfics. El guitarra Noah Young i el contrabaix César Cortés, completaran el cartell.

Tancarà el festival la nit del dissabte 23, Ricardo Belda Quintet, amb “Roung Midnight”, un altre dels nostres representants del Jazz en Espannya, que presenta una proposta de quintet, en el qual combina el talent dels jovens músics emergents amb músics de trajectòria ja reconeguda. En aquesta ocasió el valencià presentará un repertori de temes originals i arranjaments propis d'alguns standards del repertori jazzístic. Li acompanyaren Clara Joan Soler, saxo tenor, la veu d'Arantxa Domínguez, Lucho Agular al contrabaix i Pepi Taveira, a la bateria.

En la seua anteriors edicions, el Festival va tindre un acolliment espectacular, amb la participació de grans figures del Jazz com Antonio Serrano, Ramón Cardo, Carme Canela, Ximo Tébar, David Pastor, Kiko Belenguer, Albert Sanz, Ricardo Belda, Arantxa Domínguez, Ester Andújar, Víctor Jiménez, Kontxi Lorente, Eva Romero, Joan Soler, Luís Llario, Felipe Cuccierdi, Matt Baker, Mariano Steimberg o Alberto Palau,

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat la “gran qualitat artística dels músics i veus que es presenten en aquesta cinquena edició del Ribajazz, un esdeveniment que hem consolidat en el calendari d'oci estival en un magnífic i emblemàtic lloc, satisfet d'història, com és es Castell de Riba-roja”.

Els concerts es realitzaran a les 22.30 hores as Castell de Riba-roja. Les entrades poden adquirir-se a través de https://entradas.instanticket.es/ayto-riba-roja/public/janto/