Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja és el municipi millor valorat per la Diputació en el seu projecte per al foment de la participació ciutadana i la transparència

El projecte Riba-roja Participarep 10.000 euros de la corporació provincial per al finançament de diverses activitats

'PARTICIPACIÓ CIUTADANA I TRANSPARENCIA' 27 de Decembre de 2017


La regidoria de Participació Ciutadana i Transparència de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha rebut de la Diputació de València una subvenció de 10.000 euros pel projecte municipa Riba-roja Participa .

Riba-roja de Túria ha sigut el municipi millor valorat amb una puntuació de 99 seguit dels 96 punts compartits pels municipis de Riola, Favara i Quart de Poblet.

Aquestes ajudes, que atorga anualment la corporació provincial, estan destinades al finançament de projectes i actuacions dirigides al foment de la participació ciutadana, la transparència i l'accés a la informació pública.

El projecte presentat engloba set activitats desenvolupades al llarg de l'any 2017; la II edició de la Fira de les Associacions, els II Pressupostos Participatius, la creació dels nou Consells Sectorials, el Reglament de Transparència i Participació Ciutadana, el Pla Estratègic Territorial Sostenible, Integrat i Participat, les Assemblees de Govern Obert i la Jornada de formació del teixit associatiu   La seu electrònica .

Una de les accions més destacades ha sigut la creació del Reglament de Transparència i Participació Ciutadana que possibilitarà, entre altres aspectes augmentar la participació dels ciutadans i del teixit associatiu en la gestió diària sobre aquells assumptes on les entitats socials o culturals tinguen interès a donar a conèixer el seu punt de vista mitjançant un procediment administratiu previst. En aquest cas i amb anterioritat a la sessió plenària, hauran de sol·licitar-ho al consistori.

Paral·lelament, un total d'1.146 veïns i veïnes van participar enguany en el procés públic i obert de pressupostos participatius, per als quals l'Ajuntament incremente un 20% respecte a 2016, destinant 200.000 euros. També la Fira de les Associacions va destacar per la seua alta participació. Durant dos dies va reunir a 110 entitats que van potenciar les seues activitats, davant les més de 3.000 persones que van assistir al certamen.

Aquestes accions s'emmarquen en les línies d'acció del govern municipal per impulsar la participació ciutadana per a promoure una cultura de coresponsabilitat i enfortir els espais de comunicació entre el govern i la ciutadania, augmentant la transparència, eficàcia, eficiència i efectivitat de la gestió pública.

Per a Rafa Gómez Sánchez, regidor de Participació Ciutadana i Transparència   istella resolució posa en relleu que estem seguint la línia adequada en matèria de participació i transparència, cercant diferents fórmules, accions i eines que ens permeten implicar a la ciutadania en els aspectes de la vida pública, creant un municipi mes obert, democràtic i participatiu, a través del diàleg i la discussió sobre temes d'interès

La Diputació ha destinat 250.000 euros per a entitats locals que desenvoluparen actuacions emmarcades dins de dues modalitats: Participació Ciutadana i transparència i Accés dels ciutadans a la informació pública.

D'altra banda, la corporació provincial ha distribuït 215.000 euros a associacions per a col·laborar en la realització de projectes i actuacions en matèria de participació ciutadana i foment de la cultura de la transparència.

Aquestes convocatòries es troben dins de l'Estratègia GO! #Diputació València, l'estratègia de govern obert per al període 2016-2019 la fi del qual és l'apoderament de la ciutadania perquè aconseguisca el poder real de conèixer, controlar i influir permanentment en les qüestions públiques que li afecten i interessen.