Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja exonera als bars i restaurants del pagament de la taxa per la instal·lació de les terrasses durant 2021 i amplia la proposta als llocs del mercat i la venda ambulant

Un total de 107 comerciants es beneficiaran de la iniciativa confirmada per unanimitat de tots els grups.

'HISENDA I COMERÇ' 15 d'abril de 2021

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics una modificació de les actuals ordenances fiscals que permetrà exonerar als bars i restaurants del pagament de la taxa per l'ocupació de la via pública per a la instal·lació de les terrasses durant l'any 2021. La proposta plenària s'amplia, també, als llocs del mercat ambulant i als llocs fixos del mercat municipal. En total, 107 comerciants es beneficiaran de la iniciativa; 58 titulars de bars i restaurants, 58 del mercat ambulant i 9 del mercat municipal.

La proposta de l'equip de govern del PSPV ha sigut ratificada per la resta de grups polítics amb representació municipal, com el Partit Popular, Compromís, l’Esquerra, Podem Riba-roja Pot, Ciutadans i Vox. La modificació plenària estarà vigent al llarg del present any i es pren com a suport directe al comerç local i teixit econòmic per la pandèmia del Covid-19.

L'acord plenari preten un suport econòmic per als comerços i establiments de la localitat afectats, directament, per les conseqüències derivades del coronavirus. Per això, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha modificat l'ordenament jurídic local per a permetre que no abonen les taxes corresponents a aquest any 2021 en concepte d'instal·lació de taules i cadires en la via pública.

Aquesta iniciativa municipal, confirmada per unanimitat política, s'amplia també als llocs del mercat ambulant que desenvolupen la seua activitat, amb normalitat, en la via pública i amb la periodicitat fixada pel consistori, a més dels llocs del propi mercat municipal de Riba-roja de Túria que duen a terme la seua labor en aquest edifici de propietat pública. L'aprovació plenària és condició indispensable per a l'exoneració de les citades taxes municipals.

Aquesta exoneració suposa un estalvi per als establiments beneficiaris de fins a 50.000 euros en termes globals per a tots ells i, per tant, suposa també per a les arques municipals un descens dels ingressos econòmics ordinaris de la mateixa quantitat. D'aquesta manera, es tracta d'unes ajudes indirectes per a tots ells al llarg del present any 2021.

Aquesta proposta s'afig a altres preses a Riba-roja de Túria al llarg del passat exercici 2020 en el qual es va aprovar una ampliació de les terrasses dels bars i establiments de la restauració amb l'objectiu de complir amb la normativa sanitària efluent del decret de l'Estat d'Alarma que va entrar en vigor amb l'inici de la pandèmia al març de l'any anterior.

Paral·lelament a l'ampliació de les terrasses, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria va posar en marxa l'any 2020 una partida pressupostària de 670.000 euros en total per a atendre les necessitats dels autònoms, els comerços, els professionals i les microempreses perjudicats pel tancament arran del Covid-19. Entre ells, es troben els propietaris dels establiments de restauració i cafeteria.

Les ajudes econòmiques poden arribar a aconseguir els 2.000 euros en total en aquells casos en els quals les activitats que s'exerceixen en un local comercial s'ha vist afectades pel tancament. Entre els incentius a tindre en compte per part dels beneficiaris d'aquesta mena de subvencions cal destacar les despeses corrents de lloguer, factures dels proveïdors, els subministraments bàsics o els consumibles, entre altres.

A això se sumen els 615.000 euros del Pla Resistir que es distribuiran en els pròxims dies, entre els sectors perjudicats pel Covid com l'hostaleria, restauració o les agències de viatges.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquesta decisió “adquireix una importància evident com a ajudes a tots els establiments i teixit econòmic que està patint actualment els efectes adversos de la pandèmia, i per això des de l'ajuntament contribuïm en la mesura de les nostres possibilitats per a mitigar i lluitar contra aquesta situació”.