Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja fa un pas avant en el projecte de reutilització d'aigua residual per a la prevenció d'incendis

La iniciativa presentada a la convocatòria UIA GUARDIAN passa la primera fase de selecció

6 de juny de 2018

El projecte per a la prevenció d'incendis forestals a través de la utilització d'aigua residual liderat per Riba-roja de Túria juntament amb Paterna i Hidraqua, ha passat la primera fase de selecció.

El Projecte Guardian opta a la III edició de les Urban Innovative Actions (UIA), una convocatòria que compta amb fons per a recolzar mesures innovadores en l'àmbit del desenvolupament urbà sostenible.

La iniciativa pretén millorar la preparació i la resiliència als incendis en la zona boscosa que comparteixen el Parc Natural del Túria i la Vallesa, a través de la reutilització d'aigües residuals procedents de l'estació depuradora EDAR Camp de Túria II, on s'eliminaran els elements contaminants clorpirifos (presents en herbicides). Una vegada tractada, aquesta aigua, que es llançarà a través d'uns canons, humitejarà les espècies que serviran de tallafocs verds per a combatre el foc en cas d'incendi

El projecte, el període del qual d'execució és de març de 2019 a març de 2022, té un cost total de 5,5 milions d'euros, subvencionables al 80% amb Fons Feder de la UE. La resta comptarà amb finançament de Riba-roja, Paterna, Hidraqua, Medi XXI, la Universitat de València, la Politècnica i Cetaqua.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga va aprofitar la seua estada a Barcelona per a visitar la seu de Cetaqua, al costat del regidor de Medi ambient, José Ángel Hernández i l'enginyer municipal, així com les instal·lacions de la depuradora EDAR de Sant Feliu de Llobregat, en la qual està instal·lada una planta pilot de reciclat d'aigües residuals similar a la qual s'instal·laria en el terme de Riba-roja.

Cetaqua, encarregat de la redacció del projecte Guardian, és un centre tecnològic de l'aigua, que treballa per millorar el cicle de l'aigua cap a l'economia circular, a través de la recerca, la tecnologia i la innovació. "es un organisme de referència, especialitzat a cercar fórmules innovadores que utilitzar de forma sostenible els recursos hídrics al mateix temps que es protegeix al medi ambient", assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

Després de superar aquesta primera fase de selecció, a l'octubre es coneixerà finalment si el projecte GUARDIAN rep el finançament europeu