Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja forma a un centenar de persones desocupades en empreses de l'àrea industrial amb una inserció superior al 70%

El pla formatiu s'emmarca en el programa RibaActiva.

'FOMENT ECONÒMIC I OCUPACIÓ' 24 d'agost de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja ha impulsat el seu pla de formació “a la carta” destinat a millorar la inserció i qualificació professional dels veïns i veïnes del municipi. Els convenis subscrits amb diverses empreses de l'àrea industrial de Riba-roja han possibilitat que la formació estiga dirigida a l'especialització en els sectors amb major demanda en el mercat laboral. Aquesta formació es dissenya en funció de les necessitats detectades i sol·licitades per les empreses. D'aquesta manera, s'aconsegueix una inserció superior al 70% dels treballadors i treballadores que realitzen la formació i fins i tot, en funció de la demanda, a vegades pot aconseguir el 100%.

Actualment, el consistori duu a terme un total de sis cursos als quals assisteixen 106 persones, amb un cost de 350.838 euros. Les accions formatives són Soldadura MIG / MAG / TIG de 720 hores i una duració de 6 mesos en l'empresa Soldaval; Auxiliar d'Operacions en Magatzem Robotitzat amb una duració de 50 hores que es realitza en les instal·lacions de la multinacional farmacèutica Hefame i Muntatge i Manteniment d'Infraestructures de Telecomunicacions d'edificis. Aquest curs de 716 hores formarà a professionals en instal·lació de fibra òptica en les instal·lacions de Pamplemus Serveis S.L.

Des del servei de Formació i Ocupació municipal es desenvolupa anualment el programa formatiu, dins del programa RibActiva, que es complementa amb el servei d'orientació laboral i acompanyament en la cerca d'un treball de qualitat, dotant a les persones desocupades de les eines imprescindibles per a aconseguir-ho. Els serveis oferits als usuaris i usuàries són formació per al foment de l'ocupabilitat; orientació laboral, actualització de perfils, així com l'aportació de les diverses ofertes d'ocupació a través del portal d'ocupació https://ribaocupacio.portalemp.com en col·laboració estreta amb el sector empresarial, a través d'AMIDE (Agència Municipal d'Inversions i Dinamització Empresarial).
 
En els últims mesos l'economia està experimentat un lleuger enlairament i els sectors econòmics més afectats per la crisi econòmica estan recuperant la seua activitat. Un símptoma clar és l'augment de contractes laborals registrats en el primer semestre d'enguany, que ja superen les xifres anteriors al començament de la pandèmia de la Covid-19. Les empreses de Riba-roja van aconseguir formalitzar en aquest període 11.748 contractes laborals, un 3,8 més que en el primer semestre de 2020. Segons les últimes dades de Labora al juny es van formalitzar 2.283 contractes en les prop de 1.700 empreses radicades en el municipi.

Les polítiques d'ocupació del govern municipal han afavorit des de 2015 un descens en la taxa d'atur registrat. Així, al juliol de 2015 el nombre de persones desocupades aconseguia les 2.039, un 20,01% de taxa d'atur. Actualment 1706 persones continuen desocupades, 1.049 dones i 657 homes, la qual cosa suposa un 14,64%, 5,37 punts per davall dels registres de 2015.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat la importància de “anar de la mà amb les empreses locals a fi de formar a personal qualificat que puga inserir-se en el mercat laboral, afavorint així la contractació, al mateix temps que aconseguim baixar la taxa de desocupació”. Raga ha matisat “la recuperació econòmica és ja un fet i l'impuls de l'activitat especialment en els sectors agroalimentari i logístic, ajudaran a continuar incrementant els contractes laborals”.