Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja fusiona les visites culturals i les activitats a l'aire lliure pel Parc Natural del Túria durant la Setmana Santa

L'àrea de Turisme i Patrimoni dissenyen l'oferta d'aquests dies de festa.

'TURISME I PATRIMONI' 31 de març de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha preparat un complet programa d'activitats per a les vacances de Setmana Santa d'enguany en el qual fusiona les visites culturals a l'ingent patrimoni local amb les possibilitats que ofereix el Parc Natural del Túria. Les activitats es dirigeixen, principalment, a ocupar el temps lliure de les famílies fins a passar les festes de Sant Vicent del pròxim 12 d'abril.

Sota les restriccions que imposa l'actual situació sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus, l'àrea de Turisme i Patrimoni de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria inicia –en coincidència amb l'inici de les vacances escolars- les visites culturals previstes als principals monuments històrics, especialment la Ruta de l'Aigües i els jaciments arqueològics.

D'aquesta manera, aquest pròxim dissabte s'inicien els recorreguts per la Vall de Porxinos, en ple Parc Natural del Túria i junt amb el Parc dels Rodanes, en el qual destaca la “Fonteta Ràquia”, un enclavament arqueològic d'època ibera en el qual es van trobar fins a 140 quilos de fragments equivalents a 200 ruscos en el qual es considera un conjunt únic a Espanya.

A més, en aquesta ruta es podran conéixer altres monuments importants com el Forn de Calç i l'aqüeducte de Porxinos, en el qual es completa la ruta dels aqüeductes i canals de la zona i que es remunten a l'època romana, essencials en les tasques agrícola d'aquells segles i que es recorren de manera paral·lela amb el marge dret del riu Túria. Els trams més majestuosos s'erigeixen en la Vall de Porxinos, en el qual destaca un arc que tots dos costats del barranc, els murs i la bassa d'aigua.

Aquestes visites s'estendran al llarg del pròxim dissabte 3 d'abril i el pròxim 2 de maig, amb un màxim de 15 persones que hauran de complir tots els protocols sanitaris corresponents a la situació del Covid. Amb un preu de 10 euros per persona –els menors de 4 anys no paguen- s'inclou un pic-nic al llarg del recorregut que s'iniciarà a les 9 hores del matí i amb eixida des del poliesportiu municipal de Riba-roja de Túria.

Les visites es completen amb la coneguda Ruta de l'Aigua pels principals monuments existents pel casc antic de Riba-roja i que tenen un nexe comú d'unió, origen de la relació del riu Túria amb el desenvolupament social i econòmic de la localitat. En aquesta iniciativa s'inclou una visita als monuments del Pont Vell, la Cisterna i el Llavador, a més de l'Asil-Convent de la Sagrada Família, la Casa de la Molinera i la Plaça de l'Ajuntament. En aquest cas, les visites s'han programat per als dies 10 d'abril i 15 de maig.

L'àrea de Turisme i Patrimoni han dissenyat, també, visites al recinte emmurallat i als museus de la localitat que han tornat a reobrir les seues portes al públic després de l'aturada obligada per les restriccions socials imposades per la situació sanitària derivada del coronavirus. El Museu Visigot del Pla de Nadal, el MUCA i l'Espai d'Art Contemporani (EAC) són el millor exponent de l'antic esplendor del municipi. Una visita a la Plaça de la Torre, recentment acabada, configura la guinda de l'activitat. En aquest cas, les dates triades seran els dies 17 d'abril i 8 de maig.

El Secret Visigot del jaciment arqueològic del Pla de Nadal serà un dels atractius més importants durant les pròximes setmanes i que es podran visitar el 18 d'abril i el 16 de maig. Es tracta d'un conjunt arqueològic d'època visigoda que constitueix un exemple únic en terres valencianes com a paradigma de l'estament nobiliari de l'antiguitat.

Finalment, cal assenyalar el Turisme de Naturalesa a Riba-roja de Túria en el qual destaquen els descensos en caiac pel riu, amb recorreguts diversos de 12, 8 i 5 quilòmetres, en el qual es conjuga la pràctica d'un esport amb la divulgació de l'entorn natural que l'envolta. També existeixen recorreguts amb bicicleta pel Parc Natural i les conegudes marxes nòrdiques que es realitzaran els pròxims 11, 18 i 25 d'abril.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat “la variada i completa oferta que ofereix el nostre municipi durant els dies se Setmana Santa per a realitzar en família en el qual s'han de continuar extremant les mesures i precaucions derivades del covid però al mateix temps podem gaudir del nostre entorn natural i del patrimoni històric, monumental i arqueològic existent”.