Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja i FGV es reuneixen per a coordinar diverses accions per al foment del transport públic

Ferrocarrils estudiarà ampliar la freqüència horària per a la setmana de Falles

'TRANSPORT' 19 de Febrer 2018


L'Ajuntament de Riba-roja ha sol·licitat a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, FGV que amplie la freqüència de trens durant la setmana de Falles per a afavorir els desplaçaments dels veïns i veïnes a la capital, així com la prolongació horària nocturna, com a reforç de les principals jornades festives.

Est ha sigut un dels punts tractats en la reunió mantinguda entre l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i el regidor de Transports i Mobilitat, Rafa Gómez amb el gerent de Ferrocarrils de la Generalitat, Juan Andrés Sánchez. A la reunió també van assistir Tomás Cebrián, director d'Explotació i Francesc Romeu, director d'Explotació.

Durant la trobada, l'alcalde de Riba-roja va exposar també una de les demandes del sector industrial d'Entrevíes, pròxim a l'estació de metro i que aglutina a prop d'1.500 treballadors. En aquest sentit ha reclamat que s'avance el pas del primer comboi a les 6.00 hores per a poder donar servei als treballadors del primer torn del matí, especialment d'empreses com a Gelats Estiu o Indústries Ochoa. FGV s'ha compromès a realitzar un estudi previ per a conèixer les necessitats i peculiaritats de la mobilitat dels treballadors de la zona industrial, així com l'origen dels mateixos.

L'aspecte tarifari va ser una de les qüestions plantejades a FGV. Riba-roja abasta actualment tres zones A,B i C, convertint el seu bitllet en el més car, per la qual cosa molts dels usuaris es desplacen fins a Manises per a evitar la diferència de preu. Per açò, l'Ajuntament ha sol·licitat que es reduïsca a Ai B i evitar així l'èxode de viatgers.

Sobre l'horari de trens que realitzaran parada en el baixador de València La Vella, FGV ha confirmat que es mantindrà la mateixa freqüència horària que en la parada de Riba-roja.

Paral·lelament van informar als responsables municipals del vistiplau a la sol·licitud per a la construcció d'una condícia en l'aparcament del metre en el casc urbà per a ús dels xofers del servei municipal ConectaMetro, que cobreixen la totalitat d'horaris d'aquest servei.

Finalment ambdues entitats han abordat la signatura d'un conveni a tres bandes, FGV, Ajuntament i Parc de Vapor Viu, per a facilitar els desplaçaments de visitants al Parc Municipal Maldonado a través de la Línia 9 de Metrovalencia.

Nuestro objectiu és treballar conjuntament amb FGV per a potenciar l'ús del transport públic, a través d'accions que a més actuen com a dinamitzadores dels recursos turístics del nostre municipi, com el Parc Natural del Túria, el jaciment visigot de València la Vella o el Parc de Vapor Viu. Facilitant els desplaçaments atraiem visitants al nostre municipi, assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.