Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja i l'EVha treballaran conjuntament en la gestió de serveis per al Parc Logístic i l'àrea industrial de Riba-roja

L'entitat valenciana se sumeixi a la reivindicació de l'Ajuntament per millorar els accessos des de la A7 al polígon

'POLÍGONS INDUSTRIALS' 19 d'Abril de 2018

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i el regidor de Polígons Industrials, José Ángel Hernández s'han reunit aquest matí amb la directora general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Helena Beunza i el vicepresident de l'entitat urbanística, Paco Guindal, per abordar vies de col·laboració conjuntes per a la gestió del PLV i de la resta de sectors industrials de Riba-roja.

Ambdues entitats han acordat anar de la mà, junt empresaris i associacions empresarials de Riba-roja i Loriguilla en la reivindicació a Madrid per aconseguir que s'incloguin als Pressupostos Generals de l'Estat per 2018 uns accessos des del Bypass a l'àrea industrial que descongestionin l'actual sortida a la A3.

Aquest tram que comprèn des de la CV-70 de l'eix Manises-Riba-roja amb l'enllaç A3, és un dels quals conformaven el projecte de calçades laterals de millora del tram central del bypass-A7, de 22 quilòmetres i amb un tràfic diari d'entre 80.000 i 100.000 vehicles diaris, la licitació dels quals estava prevista en 2015 i mai es va arribar a realitzar.

Es tracta d'una demanda històrica del sector empresarial que al costat d'una futura plataforma intermodal ferroviària per al tràfic de mercaderies i treballadors, afavoriria el creixement industrial d'aquesta zona. Així mateix permetria el desenvolupament d'1 milió de metres quadrats a l'àrea del Pla de Nadal.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha qualificat de "estratégica aquesta infraestructura per al desenvolupament industrial i necessària per poder guanyar competitivitat al polígon", i ha declarat "no podem perdre qualitat a la nostra zona empresarial" i ha apostat per "la creació d'una comissió tècnica amb el PLV que estudiï la millor fórmula de gestió de serveis a l'àrea industrial".

En la trobada s'ha abordat la futura gestió del polígon segons marca la Llei d'Àrees Industrials. En aquest sentit, Ajuntament i PLV col·laboraran en la cerca de fórmules de gestió en aspectes com la neteja, el servei d'aigua per a zones verdes, la llum o el tractament de residus.

L'Ajuntament treballa actualment en la millora de serveis, com la neteja i manteniment de zones verdes, així com la solució a problemes d'inundació de vials en època de pluges. Paral·lelament, ha presentat a les ajudes de l'IVACE, destinades a la modernització de polígons, cinc projectes per valor de 2.200.000 euros dirigits a la seguretat, la señalética o la creació de noves zones d'aparcament per a camions al polígon

La directora general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Helena Beunza, ha mostrat la seua "plena satisfacció pels avanços realitzats en aquests últims anys per millorar conjuntament la gestió del PLV" i ha agraït la col·laboració de l'actual corporació municipal del Riba-roja de Túria.

El PLV té ocupat en l'actualitat el 93% de la seva superfície. Recentment s'ha tret a concurs una parcel·la de 33.000 m2 a la qual s'han presentat sis ofertes. "Esta parcel·la s'adjudicarà en règim de dret de superfície, la qual cosa significa que l'empresa adjudicatària paga un cànon i permet a la Generalitat no perdre la titularitat del sòl.

La inversió privada que ha arribat al PLV aquesta legislatura ascendeix a 34,4 milions d'euros i ha creat 200 llocs de treball. A més d'altres dues parcel·les , el PLV disposa d'un pàrquing de camions de 47.000 metres quadrats per uns 400 vehicles pesats que es licitarà en 2018. En aquest sentit, Beunza ha sol·licitat la col·laboració de la Policia Local de Riba-roja per al control de l'aparcament de camions fora d'aquesta zona.