Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja incrementarà a 150 euros la subvenció de transport per a joves estudiants durant el curs 2020-2021

El consistori instaura una ajuda de fins a 100 euros per a l'adquisició de llibres de text per a aquest col·lectiu.

'JOVENTUT I EDUCACIÓ' 20 d'agost de 2020

El ple ha aprovat per unanimitat la proposta del grup municipal Ciudadanos d'incrementar per al curs 2020-2021, l'import destinat a la subvenció de transport per a estudiants.

L'Ajuntament atorga anualment aquesta ajuda als joves estudiants d'universitat, estudis superiors de música i dansa, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i superior, formació professional bàsica i estudiants de programes formatius de qualificació bàsica (PFCB) que efectuen estudis presencials en qualsevol Universitat o Centre, no situats en el terme municipal de Riba-roja de Túria.

A aquesta ajuda poden acollir-se també aquells estudiants que cursen en universitats o centres educatius oficials estrangers, dins del programa Erasmus o qualsevol altre de similars característiques. A més s'inclouen els estudis presencials, oficials i propis, de màster i doctorat vàlids en l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES). Entre els requisits per a percebre la subvenció figura la limitació d'edat als 30 anys i estar matriculats almenys d'un 50% dels crèdits.

Enguany s'han beneficiat d'aquesta ajuda un total 321 joves del municipi, per al que el consistori ha destinat una partida pressupostària de 37.500 euros. Fins hui, la quantia de l'ajuda assignada a cada jove ascendia a 120 euros, quantitat que serà incrementada en 30 euros per a la  pròxima convocatòria corresponent al curs 2020-2021.

Segons argumenta Ciudadanos en la seua moció presentada a Ple, “els joves són un dels grups socials més afectats per les conseqüències socioeconòmiques de la pandèmia del Covid-19. Molts d'aquests joves –assenyalen- “estudien en valència o en poblacions circumdants i han de desplaçar-se en transport públic”. Per això, assenyalen, “és necessari juntar esforços per a dissenyar, programar i incrementar mesures destinades a millorar les seues expectatives de futur”.

A més afig la formació “la situació econòmica derivada de la pandèmia ens condueix a pensar que l'any acadèmic serà encara més difícil de suportar a nivell econòmic”.

D'altra banda, i en compliment a la moció, el consistori establirà una ajuda de fins a 100 euros per a l'adquisició de llibres de text per als joves estudiants de cicles formatius de grau mitjà i superior, de batxillerat, d'estudis superiors de música i dansa i els universitaris empadronats en el municipi amb una antiguitat d'almenys 6 mesos. Per a rebre aquesta ajuda, els joves hauran de presentar les factures corresponents.

Segons Ciudadanos es cobriria així la falta d'ajudes destinades a aquest efecte, no incloses en l'Ordre 26/2016, de 13 de juny, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

L'equip de govern valora positivament la proposta "que pretén millorar les prestacions als nostres joves especialment en aquesta època en la qual moltes famílies s'han vist afectades per la crisi econòmica i incentivar la formació acadèmica d'aquest col·lectiu".