Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja incrementarà la vigilància per a garantir el compliment de les noves mesures de control davant el Covid

La Policia Local posarà el focus des de hui en els locals d'oci i restauració així com en les zones de major afluència.

'SANITAT I SEGURETAT CIUTADANA' 18 d'agost de 2020

L'entrada en vigor de les noves mesures de prevenció contra la propagació del Covid19 han posat en alerta a l'Ajuntament de Riba-roja, que intensificarà les seues accions a fi de garantir el seu compliment.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha convocat aquest matí a la Comissió de Seguiment del Covid per a avaluar les noves restriccions i establir un protocol de seguiment i vigilància de les noves mesures que afecten especialment els establiments d'hostaleria i restauració, terrasses i bars. En aquest sentit, el consistori informarà detalladament al llarg del dia als establiments comercials afectats per la nova normativa.

Paral·lelament, la Policia Local, en coordinació amb la Guàrdia Civil, vigilarà especialment les terrasses, així com les zones públiques més freqüentades especialment per joves, o aquelles en les quals es dona major afluència de ciutadans. Aquesta mesura se suma a la prohibició municipal de bany en el riu Túria com a acció de contenció de la transmissió de la malaltia

Segons estableix el decret de noves mesures que entren hui en vigor, acordades en el Consell Interterritorial de Sanitat format pel Govern i les comunitats autònomes, els establiments hauran de tancar les seues portes a les 1.00h com a màxim, sense que puguen admetre's nous clients a partir de les 00:00h

No es permetrà el consum col·lectiu o en grup, de begudes al carrer o en espais públics, popularment conegut com a “botelló”. Se suspén l'activitat en discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb i sense actuacions musicals.

Així mateix s'haurà de garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules de 1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d'elles.

Respecte al consum de tabac, no es podrà fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l'aire lliure, quan no es puga respectar la distància mínima interpersonal de, almenys, 2 metres. Aquesta limitació serà aplicable a altres dispositius com, pipes d'aigua, pipes, o cigarrets electrònics.

S'estableix un màxim de persones per grup en reunions familiars o socials, en espais privats, de fins a 10 persones i l'afluència en esdeveniments no podrà ser superior a 400 persones.

Les restriccions afecten també les residències i centres sociosanitaris. En aquest àmbit, queden limitades les visites a una persona per resident, amb una hora de duració màxim per visita i es limiten al màxim les eixides de les persones residents en els centres sociosanitaris.

La nova ordre recull també la realització de realització de proves amb PCR en grups específics, en aquelles poblacions de risc o potencialment exposades.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha apel·lat a la responsabilitat de veïns i propietaris d'establiments, “és necessari evitar la transmissió del Covid amb el compliment d'aquestes mesures si volem evitar altres restriccions més severes que tindrien un impacte negatiu sobre l'economia”. Raga ha matisat, “ja estem treballant sobre altres protocols de seguretat de cara a l'inici del curs escolar, amb la finalitat de garantir una incorporació amb garanties de tots els nostres escolars”