Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja insta a la Mancomunitat Camp de Túria a habilitar un alberg mancomunat d'animals abandonats

El ple municipal aprova aquesta mesura per a assegurar el control sanitari i la seguretat dels animals i la ciutadania.

'SANITAT' 21 de març de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria, va aprovar en l'última sessió plenària celebrada el passat 4 de març, una proposta del grup municipal Riba-roja Pot, en la qual sol·licitava conveniar amb una associació sense ànim de lucre de protecció animal, el servei de recollida, allotjament i cura dels animals abandonats en el nostre municipi.

El text de la moció recull diversos textos legislatius que fan referència als principis proteccionistes dels animals, com la Declaració Universal dels Drets dels Animals subscrita per la UNESCO el 17 d'octubre de 1978, així com la Resolució del Parlament Europeu formalitzada en un protocol amb el número 33 del Tractat Constitutiu de la Unió, i la signatura dels convenis de Washington, Berna i Bonn per Espanya establint tot el marc legislatiu de la protecció dels animals.

Així mateix, segons recull la moció, la mateixa Generalitat Valenciana va delegar als ajuntaments entre altres funcions la recollida dels animals abandonats, mitjançant la Llei 4/1994 sobre Protecció d'Animals de Companyia. Per això, Riba-roja Pot entén que “la recollida d'animals comporta aparellada la responsabilitat sobre els animals dels quals ens fem càrrec, i suposa una obligació acollir-los i intentar la seua adopció”.

A més afig “aquest municipi no compta amb un centre d'allotjament on es respecte el benestar animal, el control sanitari i la seguretat, tant dels animals com dels éssers humans, ni tampoc d'un servei especialitzat de recollida, allotjament i cura”.

Després del debat polític, el Ple, i amb l'acceptació pel proponent, de l'esmena presentada pel Grup Socialista respecte a dos dels punts de la moció, el ple va aprovar per unanimitat instar a la Mancomunitat Camp de Túria a realitzar els tràmits necessaris per a la creació d'un alberg mancomunat d'animals abandonats en el municipi de Riba-roja de Túria.

Per part seua, l'Ajuntament es compromet  a cedir els terrenys necessaris per a aquest alberg.

L'Ajuntament ja ha realitzat la gestió corresponent i el tema ha sigut debatut pel ple de la Mancomunitat.