Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja instal·la 45 nous contenidors de reciclatge de plàstic i cartó per a cobrir les demandes dels veïns

Gràcies als acords amb Ecoembes i el Consorci València Interior.

'SERVEIS PÚBLICS I MEDI AMBIENT' 24 d'agost de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ampliarà amb altres 45 contenidors nous el servei de reciclatge de plàstics i cartó tant que permetrà cobrir el volum de residus que es generen, tant en el reforç de les zones crítiques com en noves ubicacions. Aquesta ampliació serà possible gràcies a l'acord aconseguit entre el consistori i dues empreses especialitzades en la gestió dels residus.

El govern municipal de Riba-roja de Túria ha arribat a un acord amb Ecoembres a través del qual aquesta empresa ha subministrat al municipi un total de 25 contenidors de plàstic destinats als principals punts de la localitat amb l'objectiu que es puguen satisfer les demandes dels veïns gràcies a les iniciatives englobades en el programa “Riba-roja Neta”.

Aquesta primera fase que ja s'ha dut a terme amb la instal·lació d'aquests nous contenidors es reforçarà amb una segona en la qual el Consorci València Interior (CVI), mitjançant el corresponent conveni bilateral amb l'ajuntament, subministrarà altres 20 contenidors de plàstics per a continuar amb la gestió dels residus en els punts del terme municipal de Riba-roja de Túria que més el necessiten.

Les noves 45 noves unitats amb la qual es completarà el pla de millora dels residus suposen un increment del 35% en el global de la localitat, en passar dels 130 contenidors que hi havia fins als 175 que existiran una vegada completat aquest programa. Tots els nous contenidors s'instal·laran en diverses àrees del nucli urbà i de les zones residencials en funció de les necessitats i de la demanda dels usuaris.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha rebut en el que portem d'any al voltant de 4.000 avisos per part dels veïns del terme municipal en els quals comuniquen la generació de les restes de poda i efectes per a la seua posterior retirada per part de l'empresa encarregada d'aquest. A més, cal destacar el servei municipal de revisió que es dedica a supervisar possibles focus de proliferació de restes de poda o efectes que alguns veïns hagen pogut depositar en zones indegudes.

Amb la instal·lació dels nous contenidors, l'ajuntament pretén oferir un major servei als veïns de Riba-roja de Túria al mateix temps que s'intenta una major sensibilització dels usuaris per a reciclar i depositar cada tipus de resta en el lloc correcte en funció de l'origen d'aquests.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquest pla “té un objectiu primordial de dotar als habitants de tots els serveis possibles perquè es puga dur a terme una gestió efectiva dels residus sòlids en tot el terme municipal; un correcte reciclatge és el camí adequat per a respectar el nostre entorn i complir amb els acords europeus en matèria de sostenibilitat i medi ambient”.    

A principis d'aquest estiu l'Ajuntament de Riba-roja de Túria va aprovar una proposta per a ampliar i millorar el servei de la recollida d'efectes (trastos) i de poda en el nucli urbà i en les diverses urbanitzacions fins a principis del pròxim any. El cost de l'ampliació d'aquests dos serveis que es venen prestant fins ara ascendeix a un total de 52.143 euros.

Amb el nou acord plenari, els serveis han passat a tindre una periodicitat major de manera que la recollida dels efectes (trastos) passen de 2 a 4 dies a la setmana, amb dos serveis en el nucli urbà i altres dos en les diferents àrees residencials de la localitat. Per la seua banda, el servei de recollida de la poda i productes vegetals ha passat de tindre 5 serveis a la setmana a altres 8 serveis setmanals, amb l'objectiu d'atendre la demanda i les necessitats existents, tant en el nucli urbà i com en totes les àrees residencials de Riba-roja de Túria.