Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja inverteix 59.251 euros en programes i activitats destinades a persones amb diversitat funcional durant l'any 2020

L'ajuntament incentiva les activitats durant l'estiu.

'POLITIQUES INCLUSIVES, DRETS SOCIALS I MAJORS' 10 d'agost de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha invertit un total de 59.251 euros al llarg d'enguany en programes i activitats destinades a persones amb diversitat funcional. El desenvolupament d'aquestes activitats es va dur a terme durant les setmanes en les quals les autoritats sanitàries ho van permetre i exclouen, per tant, els dies del confinament per l'Estat d'Alarma a causa del Covid-19.

De fet, durant l'Estat d'Alarma l'atenció a aquest col·lectiu de persones amb diversitat funcional es va centrar en una atenció psicològica telefònica, amb l'objectiu principal d'atendre les problemàtiques que poguessin originar-se en la unitat familiar durant els dies i setmanes de confinament i els possibles conflictes interns. A més, membres de la policia local i de protecció civil van garantir l'opció d'acompanyaments en les sortides per als passejos.

La tasca dels serveis socials basa les seves activitats en un complet pla de formació i oci per a les persones amb diversitat funcional o problemes en l'aprenentatge, amb la realització d'activitats enfocades a desenvolupar capacitats socials en funció de l'etapa del cicle vital, promoure la comunicació i participació activa dels usuaris en dinàmiques de treball, una resposta adequada a les necessitats, motivacions, manques i inquietuds de la diversitat funcional i, finalment, afavorir al creixement personal i la socialització.

Aquest pla ha suposat una inversió de 50.000 euros finançat amb fons municipals que ha tingut lloc a Riba-roja de Túria al llarg d'enguany amb una assistència mitjana de 25 persones a aquesta mena d'activitats i programa.

La teràpia a cavall de les persones amb diversitat funcional constitueix una de les eines essencials ja que els equins transmeten un moviment “tridimensional” els òptims resultats del qual no poden ser reemplaçats a la sala tradicional de teràpies. A més, permet una millora en to muscular i força, les habilitats motrius gruixudes per a asseure's, posar-se dempeus o caminar, una amplitud de moviment, la coordinació o la resistència física. El seu desenvolupament ha suposat inversió de 600 euros, amb grups reduïts de 9 persones i un total, finalment, de 18 persones.

La Marxa Nòrdica és una altra de les activitats dutes a terme consistent en l'ús de bastons especials per a caminar –similars a l'esquí- en el qual es treballen els músculs del tren superior del cos i que serveixen per a avançar. Amb aquestes marxes es poden arribar a consumir més d'un 40% d'energia que en una caminada convencional. Serveix per a reforçar el sistema immunitari, millorar la sensació de benestar i la coordinació de les extremitats, a més, d'enfortir la musculatura general. Ha suposat una inversió de 544 euros i una assistència mitjana de 14 persones al juliol.

Cal destacar el programa estival de tallers i activitats per a donar cobertura a les necessitats dels usuaris per a potenciar la creativitat, l'autonomia i l'expressió corporal, amb grup reduïts de 8 persones i en el qual es compta amb un servei de fisioteràpia per a treballar amb les persones amb mobilitat reduïda, en horari de 9 a 13 hores al juliol i de 17 a 20 hores a l'agost. El seu cost econòmic està xifrat en 6.507 euros i una assistència mitjana de 16 persones.

Finalment, s'ha dut a terme el curs de llengua de signes, amb una durada de 60 hores (nivell A1), que serveix per a comprendre i utilitzar les estructures bàsiques i usos freqüents, així com establir contactes socials elementals en llengua de signes. Han participat 25 persones i ha suposat una inversió econòmica de 1.600 euros amb fons municipals.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat “l'esforç que des de l'àrea d'Igualtat, Polítiques Inclusives i Drets Socials i Majors s'ha dut a terme per a atendre les persones amb diversitat funcional, especialment, durant l'època de confinament en la qual estava limitat el contacte físic i social que tant necessiten aquestes persones, per això, al llarg d'aquest estiu continuarem amb el mateix pla de desenvolupament i potenciació d'aquestes polítiques socials”.