Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja licita contractes per un valor proper als deu milions d'euros a través de la plataforma de licitació electrònica

L'Oficina municipal d'Atenció al del licitador ha atès des del passat mes de juliol 615 consultes

'PARTICIPACIÓ CIUTADANA I TRANPARÈNCIA' 20 de desembre de 2018

L'Ajuntament de Riba-roja ha adjudicat contractes a empreses per valor de 9.715.115,91€ durant els onze primers mesos de 2018. Amb la implantació de la licitació electrònica s'ha aconseguit reduir la figura del contracte menor fins al 0,54% de l'import total licitatorio, aportant major transparència en tot el procés de contractació pública i evitant que un mateix proveïdor acumule contractes.

Durant aquest període, el consistori ha adjudicat contractes pel sistema de procediment obert 3.489.924, 29€, mentre que els contractes menors han suposat 1.405.034,38€ del total d'adjudicacions.

La licitació electrònica ha facilitat la labor als licitadors respecte a la presentació d'ofertes i ha permès donar major concurrència i publicitat als concursos i arribant a un major nombre de participants. Gràcies a açò, l'impacte en les empreses i comerços ha sigut notable. Els anuncis de licitació han arribat a 3.236 empreses nacionals.

Aquest és el resultat de la política de transparència i participació que duu a terme l'Ajuntament de Riba-roja que va decidir fa uns mesos emetre en directe les sessions corresponents a l'obertura de les pliques guanyadores en els contractes públics després d'aprovar-se la mesura per unanimitat en el ple del passat mes d'octubre a proposta de l'equip de govern.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través del seu compte en el canal www.youtube.com/user/ribaredosic, retransmet en directe des d'ara l'obertura dels sobres que contenen les propostes que opten a la gestió dels treballs, subministraments i labors que componen la gestió municipal de les diverses àrees i departaments de l'ajuntament. A més, el compte de twitter "Ribalicita" s'encarrega d'aportar tot tipus d'informació i dades sobre els diversos contractes.

Aquesta mesura forma part del decàleg municipal de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria en el qual fins a deu mesures garanteixen la transparència i la pluralitat dels procediments públics, des de la constitució de les meses de contractació fins a l'adjudicació i la consulta de les sessions per part dels ciutadans. De fet, la designació dels membres de les taules s'efectuarà amb empleats públics, mai amb representació política al mateix temps que serà en directe a través dels mitjans disponibles per l'ajuntament. A més, es publicarà un anunci en la pàgina web per a facilitar la participació de possibles licitadors.

A més, l'Oficina Municipal d'Atenció al Licitador, encarregada d'ajudar i assessorar a possibles empreses o autònoms que aspiren als contractes ha rebut des del passat mes de juliol 615 consultes; 455 consultes telefòniques, 92 consultes a través del correu electrònic i 68 presencials.

El decàleg contempla també aquelles situacions en les quals un possible licitador o proveïdor manque dels suficients coneixements electrònics per a participar en la licitació a través de reunions informatius o sessions de treball que els permeten presentar la seua oferta amb la total transparència en el procés sense que es produïsca un minvament per falta de formació o mitjans tecnològics.

A més, qualsevol ciutadà de Riba-roja pot sol·licitar, mitjançant una instància en el registre d'entrada, l'accés a tots els expedients de contractació conclosos amb total llibertat i transparència fins al punt que podrà examinar la documentació existent sobre aquest tema.

Tots els regidors de la corporació municipal també tenen accés a aquesta informació ja que trimestralment s'adonarà de tots els contractes celebrats en la comissió informativa de règim jurídic. Aquesta informació es completarà amb els informes íntegres de la secretaria general i la intervenció en matèria de contractació que es penjaran en el portal de la transparència municipal."

"El objectiu d'aquestes iniciatives és avançar més si cap en la línia de reforçar la transparència en totes les fases incloses en el procediment administratiu amb noves mesures que incrementen l'accés dels ciutadans a la gestió municipal", assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga. "