Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja modifica el PGOU per a permetre a les empreses logístiques apilar palets de productes i mercaderies de 18 metres d'altura en les seues naus

La mesura cerca competir amb Madrid, Barcelona o Zaragoza

26 de Setembre de 2018

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una modificació del pla general d'ordenació urbana (PGOU) que permetrà a les empreses logístiques augmentar la seua capacitat d'emmagatzematge per a competir amb altres ciutats d'Espanya com Madrid, Zaragoza o Barcelona de manera que des d'ara s'amplia d'11 a 14 metres d'altura de cornisa en les seues naus.

La proposta de l'equip de govern de Riba-roja -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida- ha comptat amb el respatler de Ciutadans mentre que el Partit Popular ha votat en contra i Riba-roja Pot s'ha abstingut. La mesura aprovada respon a una petició expressa de les associacions empresarials presents en el passat I Fòrum Logístic de Riba-roja de Túria celebrat a l'abril d'enguany i que va congregar a desenes d'empresaris procedents de tota Espanya.

Les restriccions d'emmagatzematge en altura de palets de mercaderia o productes que es dipositen en les naus de les empreses logístiques, una de les seus principals de la qual està radicada a Riba-roja de Túria, eren fins ara un impediment per a atraure noves signatures en aquesta localitat que preferien marxar-se a altres ciutats com Madrid, Zaragoza o Barcelona.

No obstant açò, amb les modificacions plenàries Riba-roja podrà competir en igualtat de condicions amb la resta de ciutats espanyoles de manera que s'instal·laran noves signatures i, per tant, es generaran nous volums de negoci i la creació de llocs de treball. L'ampliació de l'altura en cornisa beneficiarà als polígons industrials de l'Oliveral, els sectors 12 i 13, el By-pass, Casanova, Masia de Sant Antonio de Poyo, Masia de Baló i Bassa que podran apilar fins a 14 metres de palets en altura. El polígon Entrevies mancarà de límits d'altura mentre que el sector 14 podrà fer-ho fins a un total de 25 metres. El nombre de plantes industrials oscil·larà entre els 3 i els 4. Per la seua banda, els paràmetres d'edificabilitat, ocupació i reculada frontal es mantenen en els mateixos nivells que fins ara. Les parcel·les mínimes oscil·len entre els 1.000 i els 2.000 metres quadrats.

El text aprovat pel ple de Riba-roja de Túria recalca que aquestes modificacions urbanístiques responen "a la conveniència d'adaptar alguns aspectes puntuals de regulació de les normes del planejament vigent a les necessitats constatades durant els últims anys" en el qual al construcció d'edificis en sòl industrial "ha sigut molt important i és previsible la dinamització de les activitats empresarials durant els pròxims anys". Entre les peticions dels empresaris destaquen aspectes com l'altura de cornisa, les instal·lacions en zones de reculada, els altells, les parcel·les mancomunades, tancaments de parcel·la i publicitat estàtica.

Una part important de les consultes realitzades per l'Associació de Polígons Industrials de Riba-roja de Túria se centra en els greus problemes d'adaptació de les noves activitats en les parcel·les ja edificades anteriorment, en les quals es necessita plantejar modificacions materials i d'ús per a adaptar-les als nous requeriments funcionals i als canvis en les regulacions administratives.

Com a norma general, l'altura màxima permesa després de l'aprovació plenària serà de 14 metres en total, mentre que els elements de la instal·lació podran superar aquesta mesura en funció de les característiques concretes de cada activitat. Els edificis podran superar en 3'5 metres l'altura de la cornisa i es permet acumular equips per als processos de producció en les àrees de reculada.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes modificacions urbanístiques "tenen un enorme calat per a la normal activitat de les empreses logístiques que des de fa temps venien reivindicant per a adaptar a les demandes que els exigeixen els seus proveïdors i el seu volum de treball; d'aquesta forma, Riba-roja es posa a l'altura de ciutats com Madrid, Barcelona o Zaragoza amb les quals competirà en igualtat de condicions ja que som un punt estratègic essencial en el conjunt espanyol i europeu".